FOTO: Dan kad je Kastav pucao po šavovima – Sunčana fešta od mladog vina privukla brojne posjetitelje

Pogledajte veliku fotogaleriju s jučerašnjeg „đira“ na Beloj nedeji na ovom linku, a ako ste propustili subotnji program, provjerite kako je to izgledalo u izvještaju s velikom fotogalerijom na ovom linku.

Kastav – Neobično sunčana Bela nedeja već od ranih jutarnjih sati jučer je privlačila brojne posjetitelje u Kastav, pa je grad na bregu bio ispunjen ljubiteljima mladog vina i široke sajamske ponude praktički tijekom čitavog dana.

Jutarnji i poslijepodnevni sati bili su uglavnom namijenjeni obiteljskom druženju uz krcate lunaparkove i zabavne sadržaje, kao i ugostiteljske objekte koji su mnogima poslužili kao adekvatna zamjena za nedjeljni ručak.

No, prava kulminacija Bele nedeje redovito se događa u večernjim satima, kada uske kastavske ulice „pucaju“ od ljudi, a program se odvija na nekoliko lokacija. Nakon jutarnjeg promenadnog nastupa Glazbenog društva Spinčići i svečani Pozdrav Beloj nedeji, nastupili su Gradsko društvo Trsat, Harmonikaški orkestar Nika Polesa te klape Nevera i Kastav. U večernjim satima, atmosferu su do usijanja podigli Mauro Staraj i Labanda te Lucky Band na Lokvini te Brevis Band i Cukar i kafe koji su publiku zabavljali na Trgu Matka Laginje.

Bela nedeja završava danas, u ponedjeljak, a taj je dan tradicionalno posvećen namjmađima. Tako će publika moći posjetiti Mići samanj Dječjih vrtića “Vladimir Nazor”, “Poneštrica” i “Kockica” iz Kastva, pogledati predstavu “Tony i prijatelji” namijenjenu najmlađima, nazočiti svečanoj dodjeli nagrada za najljepše uređenu okućnicu i uživati u nastupima trija “In Between” i klape “Kamik” iz Kostrene.

Veliko večernje glazbeno finale Bele nedeje donosi nastupe grupe Night Express na Lokvini i ZAStoj Banda te Ausswinkl Muzikanta na Trgu Matka Laginje.

Pogledajte veliku fotogaleriju s jučerašnjeg „đira“ na Beloj nedeji na ovom linku, a ako ste propustili subotnji program, provjerite kako je to izgledalo u izvještaju s velikom fotogalerijom na ovom linku.

FOTOGALERIJA – Večernji đir uz Pumpa band, D’Beni band, Super cover band i Trio Vox

FOTOGALERIJA – Popodnevni đir po Beloj nedeji

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

error: Content is protected !!