FOTO: Dan planete Zemlje obilježen na Učki

ucka_sm1Učka – Javna ustanova ”Park prirode Učka” je u subotu, 24. travnja 2010., već četvrtu godinu za redom, organizirala prigodan program na Koritima povodom obilježavanja Dana planete Zemlje (22.04.) s ciljem informiranja javnosti o važnosti zaštite prirode i okoliša.
Korita (izvorište i livada na Ćićariji) od pamtivijeka imaju veliku važnost za lokalno stanovništvo ali i plijene pozornost zbog krajobrazne ljepote i biološke raznolikosti te su kao takva idealno mjesto za proslavu Dana planete Zemlje i učenje o kulturnim i biološkim vrijednostima zaštićenog područja.

Klinci i vodenjak

Klinci i vodenjak


U planinarskom domu planinarskog društva ”Glas Istre” Marija Kuljerić, dipl.ing.biol. inače članica Hrvatskog herpetološkog društva HYLA i Udruge za biološka istraživanja – BIOM održala je predavanje – “Ugroženi vodozemci PP Učka” i to jedno namijenjeno odraslima, a drugo djeci.
Ujedno je 40-tak djece iz osnovne škole ”Vladimir Nazor” iz Lupoglava, iz područne škole ”Lanišće” i iz udruge ”Merlin” iz Pule sudjelovalo u likovnoj radionici na temu ”biološka raznolikost” povodom Međunarodne godine bioraznolikosti (Ujedinjeni narodi 2010. godinu proglasili su međunarodnom godinom biološke raznolikosti s glavnom namjerom da se osvijesti javnost da svi skupa moramo činiti puno više kako bi sačuvali životinjske i biljne vrste te njihova staništa).
Djeca su imala zadatak da naslikaju svoje viđenje što je to biološka raznolikost. Po završetku se održala izložba svih radova, a najbolji su radovi biti nagrađeni.
Prilika je to bila da okupljeni na taj dan prigodno obilježe Dan planete zemlje uz zajedničko druženje i boravaka u prirodi. Program je završio u poslijepodnemnim satima uz ručak i ugodno druženje.
U akciji je sudjelovalo sveukupno 100-tinjak sudionika i to iz planinarskog društva ”Glas Istre” iz Pule, ”Vihor” iz Zagreba, udruge ”Merlin” iz Pule, djeca osnovne škole Lupoglav, Lanišće te brojni drugi pojedinci, planinari i ljubitelji prirode.
Korita

Korita


Pogled s Korita

Pogled s Korita


Likovna radionica u prirodi

Likovna radionica u prirodi


...izložba u prirodi...

...izložba u prirodi...


Predavanje o vodozemcima

Predavanje o vodozemcima


Pripremila: Sandra Vertel, stručna suradnica za promidžbu i prezentaciju JU ”PP Učka”
Foto: JU PP ”Učka”

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net