FOTO: Dan za najmlađe – Djeca uživala u kreativnim radionicama, predstavljanju slikovnice i predstavi @ Kastav

kastavski_djecji_dan_mica_slikarska_delavnica_misa_predstavljanje_slikovnice_mlin_jadranka-cetina_2016_kastav (3)

Autorica teksta i ilustracija, Jadranka Cetina, kazala je kako je slikovnica nastala iz njezinih razgovora s mlinarom i mlinaricom Gašparovog mlina u Martinovom Selu, Brunom i Vidom Kukuljan, a govori o jedinom mlinu na našem području koji je i danas u funkciji. Fotogaleriju s dana posvećenog mališanima pogledajte na ovom linku

kastavski_djecji_dan_mica_slikarska_delavnica_misa_predstavljanje_slikovnice_mlin_jadranka-cetina_2016_kastav (2)

Kastav – Djeci je pripao jučerašnji dan u Kastvu, koji je od jutarnjih sati bio posvećen zabavi i druženju, ali uvijek uz ”kreativnu crtu”.

Uz humanitarni koncert ”Od djece djeci” koji je bio vrhunac nedjeljnog poslijepodneva, mališani su mogli uživati u brojnim aktivnostima: kreativno-zabavnim radionicama, Mićoj slikarskoj delavnici, misi za mlade, predstavi za djecu Teatra OZ te predstavljanju zanimljive slikovnice ”Gašparov malin”. Ana Santini, Valentino Mihočić, Ela Sadžak, Ruben Erlić, Katia Žikić, Ivan Skračić, Dorotea Zaharija, Laura Marković, Charlotte Mulanou Marčelja Lucija Belović, Lucija Santini te Toni Delić kao najuspješniji mali umjetnici nagrađeni su prigodnim poklonima.

kastavski_djecji_dan_mica_slikarska_delavnica_misa_predstavljanje_slikovnice_mlin_jadranka-cetina_2016_kastav (1)

Autorica teksta i ilustracija, Jadranka Cetina, kazala je kako je slikovnica nastala iz njezinih razgovora s mlinarom i mlinaricom Gašparovog mlina u Martinovom Selu, Brunom i Vidom Kukuljan, a govori o jedinom mlinu na našem području koji je i danas u funkciji.

Šesta je to slikovnica u seriji o starim, gotovo zaboravljenim zanatima, pisana na kastavskoj i grobničkoj čakavštini te standardnom hrvatskom jeziku…

Fotogaleriju s dana posvećenog mališanima pogledajte na ovom linku

kastavski_djecji_dan_mica_slikarska_delavnica_misa_predstavljanje_slikovnice_mlin_jadranka-cetina_2016_kastav (5)

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net