FOTO: Darjan Buković izabran za predsjednika Vijeća, Grbac i Grgurić potpredsjednici @ Matulji

Uz predsjednika i dvojicu potpredsjednika, Vijeće čini još 14 vijećnika – Dean Frlan, Slobodan Juračić, Goran Lučin i Tatjana Margan iz SDP-a, Mladen Prenc i Hari Jurdana iz PGS-a, Ivana Bratović i Ivan Lipovac iz HDZ-a, Ilija Bakić iz HSU-a, Sandro Ladavac iz IDS-a, nezavisni Dean Maslić, Dominik Rubeša iz Unije Kvarnera, Marko Spes iz Akcije mladih i Ivana Vasilić Polić iz Živog zida. Fotogaleriju sa sjednice pogledajte na ovom linku

Matulji – Darjan Buković iz Akcije mladih izabran je danas na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Općinskog vijeća Općine Matulji, a za potpredsjednike su izabrani nezavisni Željko Grbac i Vedran Grgurić iz HDZ-a. Oba potpredsjednika bili su na izborima za načelnika protukandidati Mariju Ćikoviću, koji je ovim „rasporedom snaga“ došao u situaciju kohabitacije s Općinskim vijećem budući da koalicija SDP-PGS-IDS-HSU koja ga je podržala za načelnika nije uspjela osigurati većinu.

Jasno je to bilo kod izbora predsjednika, kada su Bukovića podržali vijećnici čak pet opcija – HDZ-a, AM-a, Unije Kvarnera, Živog zida i nezavisni – s ukupno devet ruku, dok je Mladen Prenc (PGS) kao prijedlog SDP-a i partnera dobio osam pozitivnih glasova, članova te koalicije. Međutim, iako je koalicijska lista koju je SDP predvodio osvojila najveći broj mandata, nisu uspjeli dogovoriti niti izbor jednog potpredsjednika, pa su oba pripala „opozicijskoj“ opciji. Prijedlog „lijevog“ kluba bio je Slobodan Juračić (SDP), koji je dobio osam glasova, dok su izabrani potpredsjednici dobili devet.

Uz predsjednika i dvojicu potpredsjednika, Vijeće čini još 14 vijećnika – Dean Frlan, Slobodan Juračić, Goran Lučin i Tatjana Margan iz SDP-a, Mladen Prenc i Hari Jurdana iz PGS-a, Ivana Bratović i Ivan Lipovac iz HDZ-a, Ilija Bakić iz HSU-a, Sandro Ladavac iz IDS-a, nezavisni Dean Maslić, Dominik Rubeša iz Unije Kvarnera, Marko Spes iz Akcije mladih i Ivana Vasilić Polić iz Živog zida.

– Čestitam svim vijećnicima, nadam se da ćemo u skladu s prisegom svi raditi na dobrobit Općine, da će svi konstruktivni prijedlozi proći proceduru i raspravu u Vijeću i da ćemo raditi na korist svih mještana, rekao je novoizabrani predsjednik Buković.

Načelnik Ćiković također je čestitao predsjedniku Vijeća i izabranim Vijećnicima, kazavši kako se nada kvalitetnoj suradnji.

– Želim da ovo Vijeće bude produktivno, da radi dobro i na korist svih mještana. Nadma se da će se raditi kvalitetno i da ćemo sljedeće četiri godine voditi Matulje u pravom smjeru, rekao je Ćiković.

Uz izbor čelnih ljudi, danas su izabrana i osnovna radna tijela Vijeća, i to jednoglasno. U Mandatno povjerenstvo izabrani su Marko Spes kao predsjednik i Sandro Ladavac i Ivan Lipovac kao članovi, a u Odbor za izbor i imenovanje izabrani su Goran Lučin kao predsjednik te Ivana Bratović i Dominik Rubeša kao članovi.

Fotogaleriju sa sjednice pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!