FOTO: Druženje, fešta i maruni na tisuću načina – otvorena 42. Marunada @ Lovran, Liganj

marunada_svecano_otvaranje_2015 (1)

Urod maruna ove godine bolji je nego dosadašnj, pa svi ljubitelji ovih posebnih, većih i ukusnijih, rođaka kestena, koji rastu isključivo na učkarskim padinama, ove godine moći će u njima i uživati na razne načine – od pečenih maruna do slastica među kojima je nezaobilazan tradicionalni ”ježić” koji je postao dio Marunade u jednakoj mjeri kao i sam marun i njegova žajica… Veliku fotogaleriju s otvorenja Marunade pogledajte na ovom linku

marunada_svecano_otvaranje_2015 (4)

Lovran – Svečanom povorkom glavnom lovranskom ulicom, od hotela Excelsior do Trga Slobode, otvorena je jučer ujutro 42. Marunada, najveća gastromanifestacija naše regije. Dosadna kišica koja je sipila nije pokvarila raspoloženje brojnim sudionicima otvorenja ove fešte, a ono što im ga je moglo popraviti bila je vijest da ove godine maruna ima više nego što je to bilo uobičajeno proteklih godina kada je vladala prava nestašica.

Dakle, svi ljubitelji ovih posebnih, većih i ukusnijih, rođaka kestena, koji rastu isključivo na učkarskim padinama, ove godine moći će u njima i uživati na razne načine – od pečenih maruna do slastica među kojima je nezaobilazan tradicionalni ”ježić” koji je postao dio Marunade u jednakoj mjeri kao i sam marun i njegova žajica.

U otvorenju programa sudjelovali su Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Folklorni ansambl Zora iz Opatije, te Učenički dom Lovran, a nakon đira Lovranom i prvog kušanja pečenih maruna, feštarski program nastavljen je u Lignju gdje je goste zabavljao DJ Vedran i Tamburaški sastav Arija iz Senja, Grupa Pešekani i Ausswinkl Muzikanti, a večer su izvrsnom i nadahnutom svirkom začinili Mustafi i Gali.

marunada_svecano_otvaranje_2015 (2)

Marunada se nastavlja i danas, u nedjelju, kada će jutarnju ”šihtu” uz DJ Vedrana držati Edi Lazarić, Kokonić i Makso, poslijepodnevnu Klapa Nevera, a večernju Lungomare bend. Uz tradicionalnu ponudu maruna, slastica od maruna, domaćih jela s marunima i bez maruna, kao i ostalog ića i pića, Liganj će goste dočekati i s jednako tradicionalnom etno-izložbom i izložbom gljiva.

Veliku fotogaleriju s otvorenja Marunade pogledajte na ovom linku

marunada_svecano_otvaranje_2015 (3)

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!