FOTO: Izložba Poliart i koncert ‘Na kastasfkemi škalini’ kao uvod u Čansonfest @ Kastav

poli_art_kastav_cansonfest_daniel_nacinovic_2016_izlozba_trojica_01

U iščekivanju glavne večeri Čansonfesta, koja od 20.30 sati kreće na Crekvini pogledajte kako je jučer izgledala izložbeno-kantautorska večer, u velikoj fotogaleriji.

poli_art_kastav_cansonfest_daniel_nacinovic_2016_izlozba_trojica_2_01

Kastav – Izložbom i koncertom četvorice šansonijera iz različitih krajeva Hrvatske i susjedne Slovenije sinoć je napravljen svojevrsni uvod u Čansonfest, tradicionalno glazbeno događanje koje na Crekvini predstavlja nove skladbe što uspješno spajaju domaću jezičnu i glazbenu tradiciju te specficičnu glazbenu formu šansone.

Galerija kastavske crkvice sv. Trojice udomila je tako zanimljivi spoj talenata, koji i stoji iza imena izložbe – Poliart. Naime, radi se o radovima koje su stvorili već izrazito etablirani glazbenici – skadatelji, šansonijeri, kantautori ili instrumentalisti – a izložba je organizirana u suradnji s dugogodišnjim učesnikom ČAnsonfesta, kantautorom i šansonjerom Igorom Brešanom, inače istaknutim hrvatskim karikaturistom i organizatorom brojnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

poli_art_kastav_cansonfest_daniel_nacinovic_2016_izlozba_trojica_1_01

Publika je sa zanimanjem razgledala djela skladatelja Ive Tijardovića, Ljube Stipišića, violinista Tonka Ninića, Arsena Dedića, Zvonka Špišića, Ivice Percla, Daniela Načinovića, Marka Demichelija, violončelista Vitolda Košira, Jadranke Bastajić Jaje, Borisa Leinnera, Slobodana Kovačevića iz grupe More, Ljubomira Pende (Buce iz dueta Srđan i Buco), Borisa Hrepića Hrepe iz Daleke obale, Davora Gopca, Žana Jakopača i mnogih drugih.

Nakon otvaranja izložbe, u večernjem kastavskom ambijentu, šansonijerski izraz provučen je kroz razne dijalekte i jezike, jer su na stepenicama u ulici Zakona kastafskega, pred oko dvjestotinjak posjetitelja, koncert održali renomirani šansonijeri: Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Daniel Načinović i Lado Leskovar.

U iščekivanju glavne večeri Čansonfesta, koja od 20.30 sati kreće na Crekvini pogledajte kako je jučer izgledala izložbeno-kantautorska večer, u velikoj fotogaleriji.

poli_art_kastav_cansonfest_daniel_nacinovic_2016_izlozba_trojica_5_01

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net