FOTO: Izložbom ‘Supergrupe’ i koncertom tandema Mr. Lee & IvaneSky završen ovogodišnji Op.Art festival @ Opatija

op_art_drugi_dan_juraj_sporer_opatija_2015_ivanka_mrle_vava_baljak_3

Glazbeni dio održan je na bočnoj terasi, a svoj samostalni rad predstavili su Mr. Lee & IvaneSky, odnosno Damir Martinović Mrle i Ivana Mazurkijević, uz gitarističku pratnju Dražena Baljka i Vlade Simčića Vave (ex Laufer). Za ”odjavu” festivala pobrinuo se sam Mrle, odnosno Mr. Lee, originalnim DJ-setom, koji je nakratko bio dopunjen nastupom Puhačkog orkestra Lovran, čiji su članovi izveli splet liburnijskih pjesama prearanžiranih u veselu koračnicu. Veliku fotogaleriju s druge večeri Op.Arta pogledajte na ovom linku

op_art_drugi_dan_juraj_sporer_opatija_2015_ivanka_mrle_vava_baljak_6

Opatija – Izložbeno – glazbenim programom održanim u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer okončano je jubilarno, 10. izdanje festivala Op.Art. Druga večer festivala otvorena je izložbom mladih autora i autorica pod imenom Supergrupa, a svoje radove prezentirali su Ninja Tiger, pekmezmed, OjoMAGico, Šumski, Džedaj, Tifani Rubi, Željko Bašković, Petar Đakulović, Maja Vodanović i Bojan Hercigonja.

Glazbeni dio održan je na bočnoj terasi, a svoj samostalni rad predstavili su Mr. Lee & IvaneSky, odnosno Damir Martinović Mrle i Ivana Mazurkijević, uz gitarističku pratnju Dražena Baljka i Vlade Simčića Vave (ex Laufer). Za ”odjavu” festivala pobrinuo se sam Mrle, odnosno Mr. Lee, originalnim DJ-setom, koji je nakratko bio dopunjen nastupom Puhačkog orkestra Lovran, čiji su članovi izveli splet liburnijskih pjesama prearanžiranih u veselu koračnicu.

op_art_drugi_dan_juraj_sporer_opatija_2015_ivanka_mrle_vava_baljak_5

Etablirani glazbeni tandem, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata. Kako kaže Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina, ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost.

Uz tridesetogodišnje autorstvo glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle postaje autor filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama, a zadnji film za koji je radio glazbu zajedno s Ivankom Mazurkijević, Kauboji, u režiji Tomislava Mršića, pre nominiran je za američku filmsku nagradu Oscar. Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva s Mrletom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica sa dvadeset godina iskustva u radu sa svojim sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje sa kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla.

op_art_drugi_dan_juraj_sporer_opatija_2015_ivanka_mrle_vava_baljak_5

Podsjetimo, prva večer ovogodišnjeg Op.Art festivala održana je prošlog petka u novootvorenom caffe baru Eugenian, programom ‘Večer uz priče’, na kojem su svoje radove predstavile riječke spisateljske snage udružene u Ri Lit – Igor Beleš, Milan Zagorec, Zoran Krušvar, Enver Krivac, Izet Medošević i Davor Mandić.

Drugi dio večeri održan je u Old School Pubu u kojem je nastupio Zoran Čalić band koji je u Opatiji promovirao svoj prvi singl nazvan ”U moru i plamenu”, a istoimeni album u izdanju Dancing Beara trebao bi biti objavljen tijekom kolovoza.

Veliku fotogaleriju s druge večeri Op.Arta pogledajte na ovom linku

op_art_drugi_dan_juraj_sporer_opatija_2015_ivanka_mrle_vava_baljak_1

I. M. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Tomislav Zemanek

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net