FOTO: Ljubitelji maruna i dobre zabave pohrlili u Lovran i Liganj – Počela 44. Marunada

Lovran

Marunadu su jučer u Lovranu i Lignju popratili naši fotoreporetri, tako da veliku galeriju s otvorenja i kasnijeg druženja u Lignju možete pogledati na ovom linku.

Lovran, Liganj – Tradicionalnim mimohodom od hotela Bristol do Trga slobode i svečanim programom uz Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Učenički dom Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, Folklorni ansambl „Zora“ Opatija i voditelja programa Dražena Turinu – Šajetu jučer ujutro službeno je otvorena 44. Marunada.

Prvi vikend fešte od maruna po užance pripada lovranskom zaleđu, pa se nakon otvorenja u Lovranu program „preselio“ u Liganj gdje su brojne posjetitelje zabavljali DJ Vedran, Tamburaški sastav Arija, Kvartet Asi i Marinero Band te Cukar & Caffe.

Liganj

Atraktivan program „za zagrijavanje“, uz lijepo vrijeme koje je netipično za Marunadu, omogućilo šetnju među štandovima i u kratkim rukavima, privukla je uistinu brojne ljubitelje maruna i dobre zabave, koji su tijekom tri vikenda imaju priliku na najbolji način spojiti te dvije „ljubavi“. Maruna je u ponudi bilo dovoljno – što sirovog, što pečenog, što pretvorenog u slastice, ali cijene su dosezale rekordne visine. Tako se kilogram sirovog maruna cijenio između 50 i 60 kuna, dok je njegov „kontinentalni“ rođak, kesten, vrijedio od 25 do 30 kuna za kilogram. Mjerica pečenog maruna je dvadeset kuna, a cijene slastica kreću se od 7 pa do 20 kuna.

Još sutra Marunada će „prenoćiti“ na Lignju, gdje tijekom dana nastupaju DJ Vedran, Edi Lazarić, Kokonić & Makso i Klapa Nevera, dok će večernji program nositi Zastoj band. Uz gastronomsku i glazbenu ponudu, posjetitelji mogu pogledati i izložbu gljiva te etno-izložbu udruge Ognjišće.

Marunadu su jučer u Lovranu i Lignju popratili naši fotoreporetri, tako da veliku galeriju s otvorenja i kasnijeg druženja u Lignju možete pogledati na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net