FOTO: Marunada nastavljena bogatim programom – Lijepo vrijeme i obilan urod maruna napunili Lovran posjetiteljima

Valja napomenuti kako je ponuda maruna ove godine uistinu obilata u odnosu na dosadašnja izdanja Marunade, ali su i cijene nešto više nego prethodnih godina, pa za kilogram svježeg maruna dosežu i 60 kuna, iako se marun može naći i po cijeni od 50, pa i 40 kuna za kilogram. Mjerica pečenog maruna stoji 20 kuna. Veliku fotogaleriju s Marunade pogledajte na ovom linku

Lovran – Jubilarna 45. marunada nastavila se, nakon svečanog otvorenja u petak navečer zanimljivim i bogatim programom tijekom čitavog jučerašnjeg dana.

Središnji dan lovranske Marunade otvorio je sajam autohtonih proizvoda s područja Grada Petrinje, a nastavio se susretom Oldtimera u organizaciji Liburnija klasik kluba. U jutarnjim i poslijepodnevnim satima, zahvaljujući prekrasnom vremenu i bogatoj ponudi maruna, Lovran su posjetili brojni gosti iz regije, ali i inozemstva, koji su uživali u slasticama i pečenim marunima, ali i zanimljivom programu.

Glazbeni dio otvoren je zborskom pjesmom, a nastupili su HPD „Danica“ Pasjak, Mješoviti pjevački zbor „Maestral“ Veprinac, Ansambl „Kaljinka“ Rijeka, Klapa „Skalin“ Matulji i KUD Lovor iz Lovrana. Poslijepodnevne nastupe otvorili su Bonaca & Kokonić, nakon kojih su posjetitelje zabavili Klapa Baladur i Chikaz Zumba Fitness, a večernji sati pripali su popularnom Magazinu i grupi Lady Luna.

Nedjeljni program počinje s tradicionalnim boćarskim turnirom „Marunada 2018.“, u 11 sati zasvirat će mladi harmonikaši Marcel & Emanuel, a točno u podne Trio Asi. Klapa Nevera s nastupom počinje u 14 sati, Puhački orkestar Lovran u 16 sati, dok će od 18 do 22 sata publiku zabavljati Šajeta I Dellboysi.

U subotu, 20. listopada uz tradicionalni sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i kolača od maruna održat će se i dvije sportske manifestacije. Regata „MARUNADA 2018“, za klase optimist, laser i 420, na rasporedu je u 8 sati, dok natjecanje u športskom ribolovu „9. Kuo Mića žajica“ počinje u 10 sati.

Inače, valja napomenuti kako je ponuda maruna ove godine uistinu obilata u odnosu na dosadašnja izdanja Marunade, ali su i cijene nešto više nego prethodnih godina, pa za kilogram svježeg maruna dosežu i 60 kuna, iako se marun može naći i po cijeni od 50, pa i 40 kuna za kilogram. Mjerica pečenog maruna stoji 20 kuna.

Veliku fotogaleriju s Marunade pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net