FOTO: Ministar turizma Veljko Ostojić na doručku u Ugostiteljskoj školi

Ministar Ostojić posjetio je Ugostiteljsku školu Opatija, gdje je sudjelovao u projektu (U)gosti na doručku, čiji je cilj promocija doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka. Tom je prigodom čestitao na radu i uspjesima škole, koji se temelje na kreativnom i inovativnom pristupu i novim idejama. Kako je protekao doručak provjerite u velikoj fotogaleriji u nastavku teksta.

Opatija – Ministar turizma Veljko Ostojić, uz sudjelovanje na 20. tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji, posjetio je jučer Ugostiteljsku školu u Opatiji.

Tom prilikom Ostojić je naglasio važnost edukacije, odnosno podizanja kvalitete obrazovanja kadrova u turizmu koje Ministarstvo, između ostalog, provodi kroz stipendiranje srednjoškolaca i studenata. Iz tog je razloga, nakon savjetovanja u Hrvatskom društvu ekonomista, ministar posjetio Ugostiteljsku školu Opatija, gdje je sudjelovao u projektu (U)gosti na doručku, čiji je cilj promocija doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka. Tom je prigodom čestitao na radu i uspjesima škole, koji se temelje na kreativnom i inovativnom pristupu i novim idejama.

– Drago nam je da smo u razmaku od dva dana ugostiti ovako važne goste. Prije dva dana imali samo priliku družiti se s vrhunskim sportašima, dok smo danas ugostiti sam vrh turističke privrede našeg grada na čelu s ministrom turizma Veljkom Ostojićem. Ovaj posjet nam potvrđuje da je projekt (U)gosti na doručku, prepoznat, ne samo u lokalnim okvirima, nego i na području cijele države, dodao je Miletić, te napomenuo da za sljedeću godinu pripremaju projekt unaprjeđenja mentorskog rada s učenicima kako bi postali centar izvrsnosti.

– Obrazovanje je jedini preduvjet kvalitete na dugi rok. Kvalitetne obrazovne institucije preduvjet su pak za podizanje kvalitete cjelokupnog turizma. Bez kvalitetnih kadrova ne možemo ići u smjeru kojem želimo. Već sam nekoliko puta naglasio kako je turizam industrija emocija i doživljaja, a njih kreiraju ljudi u direktnoj komunikaciji sa gostom“, istaknuo je ministar Ostojić, pohvalivši doručak u kojem su korištene lokalne i sezonske namirnice te najavio daljnju potporu u stipendiranju kadrova i potporu obrazovnim institucijama putem programa ”Promocija zanimanja“.

Kroz ovaj je program za škole u Primorsko-goranskoj županiji Ministarstvo turizma od 2009. do 2011. godine, ukupno izdvojilo 120.200 kuna, a od 2008. do 2011. godine dodijelilo je 107 stipendija učenicima iz ove županije.

Uz ministra na doručku su sudjelovali predstavnici Primorsko – goranske županije, grada Opatije, turističkog i ugostiteljskog gospodarstva, čime ova dva usko povezena sektora, potvrđuju svoju kvalitetnu suradnju.

[nggallery id=483]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!