FOTO: Najluđi kraj maškarane vladavine u Rijeci @ Međunarodna karnevalska povorka

valika_rijecka_karnevalska_povorka_2014_7

Gledateljima na Korzu, ali i onima koji su diljem svijeta pratili direktni prijenos preko interneta, predstavilo se više od 10.000 sudionika povorke u 117 karnevalskih grupa i sa 81 alegorijskih kola. Veliku fotogaleriju koju ćemo tijekom današnjeg dana dopuniti pogledajte na ovom linku…

valika_rijecka_karnevalska_povorka_2014_4

Rijeka – Jedan od dužih karnevalskih perioda završio je spektakularno kako i treba – velikom Međunarodnom karnevalskom povorkom koja je centar Rijeke pretvorila u centar maškaranog svijeta.

Gledateljima na Korzu, ali i onima koji su diljem svijeta pratili direktni prijenos preko interneta, predstavilo se više od 10.000 sudionika povorke u 117 karnevalskih grupa i sa 81 alegorijskih kola. Moglo se vidjeti bezbroj likova, boja, maštovitih kreacija, ali i mnoštvo šaljivih komentara aktualnih događanja po čemu je ova povorka i poznata.

– Bilo je super. Manje gledatelja nego lani, ali je zato atmosfera bila izuzetna. Odlično smo se proveli, a sada preostaje veliko finale u našem kraju, kazala nam je jedna sudionica povorke iz Matulja.

valika_rijecka_karnevalska_povorka_2014_5

Uz domaće grupe (Zmešani Volosko, Ćićski zvončari, Gobo i ekipa iz Mošćeničke Drage, Opatijke 90-60-90, Žejanski zvončari, Labinjonska kumpanija Domoća Folšarija, Lumber klub, Vavek parićani, In Bambo veritas. Pešekani Lovran te Zijat, sost, tancat i pit), maškaranom su se ludilu priključile i maškarane grupe iz Dalmacije (Kaštel Kambelovac, Makarska, Pirovac, Sinj), Istre (Labin, Lanišće, Pula) i grupe iz kontinentalnog dijela Hrvatske (Karlovac i Vrbovec) te 12 grupa iz inozemstva – Italije, Bolivije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Mađarske. Kao i uvijek, u grupi studentske udruge ESN (Erasmus Student Network) vladalo je najveće nacionalno šarenilo s članovima iz raznih dijelova Europe.

Nakon prolaska i zadnje karnevalske grupe u povorci, upriličena je ceremonija vraćanja ključa Grada civilnoj vlasti, ali samo privremeno, do sljedećeg Riječkog karnevala i još jedne vladavine maškara.

valika_rijecka_karnevalska_povorka_2014_1

Nakon toga, u pomaknutoj, morskoj verziji paljenja pusta, karnevalska grupa Pom-F-Ri je i ove godine presudila pustu, koji je platio za sve loše što se dogodilo u protekloj godini. U Rijeci će malo tko biti odmoran u ponedjeljak jer se zabava nastavlja do dugo u noć na koncertu na Korzu uz grupe L’amour i Sarajevo Drum Orchestra, na karnevalskim zabavama sa Zagrebačkom pivovarom u Ex port Delti i u raznim klubovima i kafićima po cijelome gradu.

Broj online gledatelja, onih koji su povorku odgledali putem službene stranice Riječkog karnevala, iz godine u godinu je u porastu – zabilježeno je 76.136 pogleda stranice iz 90 zemalja. Tko je propustio povorku može pronaći snimku na www.rijecki-karneval.hr, a reportaža o Riječkom karnevalu bit će emitirana u utorak, 4. ožujka u 17.40 sati na drugom programu Hrvatske televizije.

Veliku fotogaleriju koju ćemo tijekom današnjeg dana dopuniti pogledajte na ovom linku…

valika_rijecka_karnevalska_povorka_2014

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!