FOTO: Nastupom Love Runners Banda nastavljen Kastav Summer Jazz Festival

Love Runners band

Love Runners band

Jazz s pogledom na Kvarner nastavlja se večeras u 21 sat nastupom odličnog dua Alba & Leo, dok fotogaleriju s jučerašnjeg nastupa Love runners banda možete pogledati na ovom linku

Kastav – Summer Jazz Festival nastavljen je sinoć nastupom Love runners banda. Poznate rock, blues, bossanova i jazz skladbe izvedene u njihovom specifičnom stilu povele su prisutnu publiku na nezaboravno putovanje svjetskom glazbom. Za zanimljiv novi zvuk starih hitova zaslužni su Jelena Đorđević na vokalu, Zoran Dumičić na gitari, Franjo Črnjarić na tenor i sopran saksofonu te Vanja Vitezić na udaraljkama.

Jelena Đorđević

Jelena Đorđević

Jazz s pogledom na Kvarner nastavlja se večeras u 21 sat nastupom odličnog dua Alba & Leo. Naime, Alba Nacinovich i Leo Škec, po mnogima su trenutno najinteresantniji i najinventivniji domaći duet. Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi, pa i obradi, daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti, a nedavno su objavili i prvi autorski singl, ”Ne znam”, u izdanju Croatia Recordsa.

Glavna zvijezda festivala, Zdenka Kovačićek, nastupit će u subotu, 11. lipnja, s početkom koncerta najavljenim za 21 sat. Zdenka Kovačiček ostaje prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju, smislu za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, može se reći da je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Sa takvim repertoarom najčešće nastupa sa Big Bandom HRT-a ili Big Bandom RTV-Ljubljana sa kojim je bila na turneji po Italiji.

Priliku da zatvore festival, u nedjelju 12. lipnja, dobili su Joe & Lela Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju kiše isti će se premjestiti u Guitar caffe, dok fotogaleriju s jučerašnjeg nastupa Love runners banda možete pogledati na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!