[FOTO] Održan drugi ovogodišnji pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

Ove je godine PD „Opatija“ tiskalo treće izdanje Vodiča i dnevnika, koje je bilo potrebno jer je cjelokupna naklada prethodnih dvaju izdanja rasprodana, što svjedoči o iznimno veliku interesu posjetitelja za putove u opatijskome zaleđu, koje predano održavaju markacisti i pomoćnici markacista PD “Opatija”.

Učka – Nakon proljetnog pohoda po Opatijskoj planinarskoj obilaznici tijekom kojeg su posjećene kontrolne točke 14 (Pećnik) i 15 (Poljane), Planinarsko društvo „Opatija“ proteklog je vikenda organiziralo drugi ovogodišnji pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici koji je za cilj imao obilazak čak 5 kontrolnih točaka: lovačka kuća Brdo, Budišinac, Zvoncev vrh, Majkovac i Orjak. Iako je zbog epidemiološke situacije izostala masovna posjećenost izleta kao prethodnih godina, 30-ak planinara s 4 vodiča uspješno je savladalo predviđenu stazu.

Podsjećamo, Opatijska planinarska obilaznica je planinarska trasa kružnog oblika, koja počinje i završava u Opatiji. Većim dijelom prolazi kroz područje Parka prirode Učka, ima petnaest kontrolnih točaka i obuhvaća deset vrhova u masivu Učke i Ćićarije. Trasa je označena standardnim planinarskim markacijama i može se prelaziti tijekom cijele godine. Na svim kontrolnim točkama postavljeni su metalni žigovi, kojima se u Vodiču i dnevniku OPO ovjerava obilazak kontrolne točke.

Ove je godine PD „Opatija“ tiskalo treće izdanje Vodiča i dnevnika, koje je bilo potrebno jer je cjelokupna naklada prethodnih dvaju izdanja rasprodana, što svjedoči o iznimno veliku interesu posjetitelja za putove u opatijskome zaleđu, koje predano održavaju markacisti i pomoćnici markacista PD “Opatija”. Tisak trećeg izdanja i pohod po OPO-u financijski su poduprli Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije i Istarski planinarski savez.

Dnevnici OPO-a mogu se nabaviti osobno svake srijede u društvenim prostorijama PD-a „Opatija“ (Maršala Tita 42, Opatija) od 19:00 do 20:00 sati i u planinarskom domu Poklon vikendom i praznicima, a mogu se naručiti i putem maila pdopatija1950@gmail.com.

Fotografije: Silvia Sušanj

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net