[FOTO] Radna akcija Planinarskog društva ‘Opatija’ – Postavljeni putokazi, očišćene i uređene staze na području Veprinca

[FOTO] Radna akcija Planinarskog društva ‘Opatija’ – Postavljeni putokazi, očišćene i uređene staze na području Veprinca

Okupljanje u Tumpićima ispred kamiona

U nadležnosti PD „Opatija“ nalazi se ukupno 26 planinarskih putova koji se redovito održavaju, s posebnim naglaskom na Opatijsku planinarsku obilaznicu, vrlo popularnu među lokalnim planinarima, ali i posjetiteljima padina Učke.

Složni rad

Veprinac – Prošle subote održana je radna akcija Planinarskog društva „Opatija“. U ovoj akciji Markacističke sekcije sudjelovalo je čak 23 člana podijeljenih u dvije radne skupine.

– Jedna je skupina bila zadužena za postavljanje novih stupova i putokaza koji će još više olakšati snalaženje na planinarskim putovima koje redovito održava PD „Opatija“. Tako je postavljeno pet novih stupova s devet putokaza na lokacijama Vedež, Orjak, Veprinac, Bregi i Kožuli. Istovremeno je druga skupina čistila i uređivala planinarske staze na predjelu Tumpići – Lovačka kuća Brdo, te Kožuli – Orjak. Bitno je napomenuti i da su vrijedni volonteri usput čistili i smeće koje se nalazi uz navedene putove. U nadležnosti PD „Opatija“ nalazi se ukupno 26 planinarskih putova koji se redovito održavaju, s posebnim naglaskom na Opatijsku planinarsku obilaznicu, vrlo popularnu među lokalnim planinarima, ali i posjetiteljima padina Učke. Dnevnik Opatijske planinarske obilaznice može se nabaviti u prostorijama PD „Opatija“ (Maršala Tita 42) srijedom od 19 do 20 sati, kada se svi zainteresirani mogu i učlaniti u Društvo, poručila je Tina Ružić, ispred PD Opatija.

Radna Akcija Planinarskog Društva ‘Opatija’ – Postavljeni Putokazi, Očišćene I Uređene Staze Na Području Veprinca

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Foto: Helena Anušić, Ljuba Duvančić, Neli Nežić, Boris Petrić, Milivoj Filipović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net