FOTO: Regata tradicijski barki oduševila posjetitelje @ Mošćenička Draga

U nastavku teksta pogledajte veliku fotogaleriju od čak 70 fotografija snimljenu u Mošćeničkoj Dragi.

Mošćenička Draga – Prošle subote, drašku rivu te akvatorij ispred luke ‘okupirale’ su tradicijske barke našeg kraja na ”4. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra”. Iako je bonaca obilježila početak regate, vjetar i atraktivno jedrenje u drugom djelu i veliki broj gledatelja priuštio je zanimljivu ‘sliku’ jedrenja na tradicijskim barkama.

Prema službenom zapisniku, sudjelovalo je 26 ljubitelja tradicijskih barki, no jedrenje nije bio jedini razlog sudjelovanja posada iz Nerezina, Rovinja i Liburnije. Ugodno druženje uz razmjenu iskustva i savjeta vezanih uz izradu, održavanje barki ili pak jedrilja pokazuje koliko su ovakva iskustva bitna.

Također, osim sportskog djela, bio je pripremljen i kulturni program u kojem je sudjelovala klapa i crkveni zbor, otvorene su prigodne izložbe ‘Regata tradicijskih barki na jedra’ Nikice Karasa i ‘Stari Dražani’ Edvina Rutara i Katedre Čakavskog sabora Mošćenička Draga.

U grupi 1. (Kvarnerski guc) slavio je Robet Mohović, drugo mjesto plasirao se Robert Valentin, dok je treće mjesto zauzeo Matteo Bradičić. U grupi 2. (Lovranski guc) slavio je Ivica Grbac, a u grupi 3. (Pasara) prvo mjesto zauzeo je Karlo Zrinšćak, dok je drugo mjesto zauzeo Franko Kesten. Kormilar Davor Katalinić zauzeo je prvo mjesto u grupi 4 (Guc), a drugo mjesto Marcello Hubička. Đani Mohović bio je najbolji u grupi 5. (Batana), a odmah iza njega plasirao se Marc jr. Borghigiani iz Rovinja.

Nikica Karas

Kormilar Igor Felker najbolje je plasirani kormilar u grupi 6. (Gajeta – Leut), dok je drugo mjesto zauzeo Pino Diminić. Mirko Dujmović zauzeo je prvo mjesto u grupi 7. (Barke sa strmim jedrom), a na drugo mjesto plasirao se Marko Vešković i Vjekoslav Galović na treće.

U kategoriji barki od stakloplastike, tj. grupi 8. prvo mjesto pripalo je Jagodi Rosović, Edo Dešković osvojio je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Dinu Mišćeniću, četvrto Stanku Iskri, a posljednje Željku Frankiću.

U nastavku teksta pogledajte veliku fotogaleriju od čak 70 fotografija snimljenu u Mošćeničkoj Dragi.

[nggallery id=276]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi