FOTO Sneg je pal na breg – Snježna idila u Kastavskoj šumi

Kastavska šuma je bijela, nije dugo bilo toliko snijega. Nažalost, brzo se topi i pretvara u bljuzgu…

Kastav – Ove sezone skijanje je vjerojatno propalo, skijaški tjedni u Austriji, Italiji ili Francuskoj propali su, ali postoji sitna utjeha – snijega ima na Kastvu. Doduše, ne može se skijati, nema ni kućica s koktelima i padina, ali ima snježne idile.

Kastavska šuma je bijela, nije dugo bilo toliko snijega. Nažalost, brzo se topi i pretvara u bljuzgu, ali u dubljim dijelovima šume snijega još uvijek ima dosta. Dobra je prilika da se najmlađe odvede do Kastava, dok snijega još koliko-toliko ima. Sigurno će se razveseliti.

Slijedi naime zatopljenje, pa će i temperature porasti. Iako se na širem riječkom području, javlja Rimeteo, još uvijek drže nisko pa je temperatura većinom oko nule, u gorju i osjetnije ispod nule.

Inače, snijega još uvijek ima na širem riječkom području, negdje i do 10 centimetara, ali to su pretežito predjeli iznad 200 metara nadmorske visine. Snijeg je u srijedu ujutro padao i sve do mora, a tada su se zabijelili i najviši predjeli otoka Cresa te s tanjim pokrivačem mjestimice i otok Krk, dok je na preostalom području uglavnom padala kiša.

Snijega u Gorskom kotaru mjestimice ima i preko 30 centimetara.

error: Content is protected !!