FOTO U Lovranu uspješno provedena akcija darivanja krvi uz 10 novih darivatelja

Uspjehu akcije pridonijelo je 10 novih darivatelja krvi koji su po prvi puta dali svoju dragocjenu tekućinu, a to su bili iz Lovrana Stefano Beltrame, Ivan Brandibur, Julija Krištić, Dejan Lapatanović, Alen Mataić, Marinko Ratajec i Nico Stražičić, iz Mošćeničke Drage Franjo Jergović i Mateo Frolja te Mario Stipanović iz Matulja.

Lovran – U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Lovranu odazvalo se 65 darivatelja od kojih je svoju krv darovalo 53 darivatelja. Akciju je uspješno organizirala organizacija Gradskog društva Crvenog križa Opatija uz pomoć svojih volontera, a stručnu medicinsku pomoć pružilo je medicinsko osoblje Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka. Unatoč svima nama znanim problemima i ograničenjima vezanih uz novonastalu pandemiju Corona virusa, akcija je održana uz zaštitne maske, dezinfekciju ruku, uz poštivanje fizičkog razmaka među osobama koje su pristigle na mjesto darivanja krvi. Akcija je po prvi put održana u prostoru lovranskog kina “Sloboda” koji se kao zamjenski prostor pokazao kao vrlo prihvatljiv u provođenju ove humanitarne akcije.

Uspjehu akcije pridonijelo je 10 novih darivatelja krvi koji su po prvi puta dali svoju dragocjenu tekućinu, a to su bili iz Lovrana Stefano Beltrame, Ivan Brandibur, Julija Krištić, Dejan Lapatanović, Alen Mataić, Marinko Ratajec i Nico Stražičić, iz Mošćeničke Drage Franjo Jergović i Mateo Frolja te Mario Stipanović iz Matulja. U lovranskoj akciji peto darivanje krvi su imali Ivana Čosić iz Lovrana i Leopold Sušanj iz Opatije kao i nekolicina dugogodišnjih lovranskih darivatelja krvi koji su se dosad iskazali s većim brojem darivanja krvi, i to Damir Sergo (52 darivanja), Valter Gržeta (93), Zoran Šarin (103), i Siniša Jovanović (133). Humanitarnu akciju u Lovranu humanitarno su pomogli lovransko poduzeće Stubica d.o.o., besplatnim ustupanjem prostora kina “Sloboda”, Radnik Opatija d.d. darivanjem 60 slasnih krafni i “Mondelez International” d.o.o. koji su donirali slatke čokoladne pakete.

– S obzirom na aktualnu situaciju s infekcijom Covid – 19 virusa, odaziv darivatelja je bio iznad svih očekivanja što nas je posebno obradovalo, rekla je ravnateljica GDCK Opatija doktor Đana Pahor. Posebno nas veseli 10 novih darivatelja krvi mlađe životne dobi koji su krv dali po prvi puta što daje lijepu garanciju u opstojnost ove humanitarne djelatnosti i osigurava dragocjene doze krvi u budućnosti. Za pohvalu treba istaći i naše mlade volontere koji su u sadašnjem trenutku pored svakodnevnih pružanja pomoći sugrađanima u ovoj izvanrednoj situaciji darovali i svoju krv – Mario Stipanović po prvi puta i Lovro Kostelić drugi puta. Zahvaljujemo se svima koji su ovo plemenito darivanje krvi pomogli donatorski ili osobno darivali krv neodustajući u svojoj humanosti u ovoj složenoj životnoj situaciji što daje dodatnu vrijednost, istakla je svoje pohvale ravnateljica GDCK Opatija doktorica Đana Pahor.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana u Opatiji 3. lipnja ove godine.

U Lovranu Uspješno Provedena Akcija Darivanja Krvi Uz 10 Novih Darivatelja

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank