[FOTO] Ususret otvorenju planinarske obilaznice održana velika radna akcija PD Opatija

Radi se o točkastoj obilaznici sa 16 kontrolnih točaka. Jedan je od ciljeva uspostavljanja nove obilaznice i označavanje nekih novih putova i vrhova, kao i oživljavanje nekih starih putova i vrhova…

Učka – Prošle nedjelje održana je velika radna akcija Planinarskog društva „Opatija“ tijekom koje su očišćeni planinarski putevi i provedene završne radnje ususret otvorenju nove planinarske obilaznice “Po vrhovima Učke i Ćićarije“.

Tako je čak 27 sudionika radne akcije raspoređeno u šest grupa čistilo puteve te postavilo devet metalnih žigova i posljednjih pet upisnih kutija. Ovom akcijom finalizirane su dugotrajne pripreme te su staze spremne za svečano otvorenje nove obilaznice koje će se održati 27. i 28. studenog kada će Planinarsko društvo „Opatija“ organizirati vođene ture do različitih vrhova nove obilaznice.

Obilaznica „Po vrhovima Učke i Ćićarije“ osniva se povodom 70. obljetnice Planinarskog društva “Opatija” te 145. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri. Radi se o točkastoj obilaznici sa 16 kontrolnih točaka. Jedan je od ciljeva uspostavljanja nove obilaznice i označavanje nekih novih putova i vrhova (Šebrn, Maj, Balin) kao i oživljavanje nekih starih putova i vrhova, koji su nekad bili markirani, ali su odavno zapušteni (grebenski put Vrata-Suhi vrh, vrh Plas i vidikovac Krog). Riječ je o stazama pogodnim za jednodnevne planinarske izlete te će nova obilaznica sa sigurnošću privući brojne izletnike na Učku i Ćićariju.

Izgradnju obilaznice i tiskanje dnevnika obilaznice pomogli su Grad Opatija, Općina Lovran, Turistička zajednica Grada Opatije, Istarski planinarski savez i Javna ustanova “Park prirode Učka”.

Ususret Otvorenju Planinarske Obilaznice Održana Velika Radna Akcija PD Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Fotografije: Igor Eškinja, Milivoj Filipović, Ivana Eterović i Igor Eterović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net