FOTO: Večer smijeha i emocija – Houdek, Tolja i Kedžo pjesmama Ive Robića otvorili RetrOpatijski festival

retropatijski_festival_mr_morgen_2015

Duhovita interakcija tri izvrsna vokala i novi, uzbudljivi aranžmani prepoznatljivih glazbenih hitova pod raskošnim lusterima ispunjene Kristalne dvorane za nezaboravnu večer u čast slavnog Mr. Morgena. Veliku fotogaleriju s koncerta posvećenom Ivi Robiću pogledajte na ovom linku

Marko Tolja

Marko Tolja

Opatija – RetrOpatijski festival započeo je večeras u Opatiji, gdje su na koncertu nazvanom “Mr. Morgen” najljepše pjesme slavnog hrvatskog glazbenika i skladatelja Ive Robića pred rasprodanom Kristalnom dvoranom hotela Kvarner izveli Marko Tolja, Jacques Houdek i Damir Kedžo, kojima se u izvedbi pjesme “Moja mala djevojčica” pridružila i najveća hrvatska “zvjezdica” Mia Negovetić.

Večer ispunjena pjesmom, ali i duhovitom interakcijom trojice glazbenika po uzoru na slavni američki “Rat Pack” vrhunac je ovogodišnjeg obilježavanja 15. obljetnice Robićeve smrti, realiziran u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, HDS-om i UNISON-om, te uz pokroviteljstvo tvrtke Auro Domus.

Damir Kedžo

Damir Kedžo

Tijekom devedeset minuta dugog programa, koji će biti emitiran i na 2. programu HTV-a, tri su vrhunska glazbenika uz pratnju Jazz orkestra HRT-a, izvela nezaboravne “zimzelene” hitove koji su obilježili zlatne godine hrvatske glazbe. Novi aranžmani slavnim su melodijama udahnuli novi život, ostavši ipak vjerni duhu originala, a među šestotinjak posjetitelja koji su uživali u nastupu “raspjevanog trojca” bili su i njihovi kolege glazbenici poput Gorana Karana, Aleksandre Kovač, Mire Ungara, Gabi Novak, Tereze Kesovije, kao i skladatelj dobrog dijela izvedenih skladbi, maestro Ljubo Kuntarić. Na repertoaru su se našle skladbe “Serenada Opatiji”, “Tiho plove moje čežnje”, “Stranci u noći”, “Autobus Calypso”, “Sedamnaestogodišnjoj”, “Golubovi”, “Ta tvoja ruka mala”, “Samo jednom se ljubi”, “Marina”, ali i pjesma po kojoj je Robić “zaradio” svoj nadimak i po kojoj je čitava večer nazvana – “Morgen”.

Jacques Houdek

Jacques Houdek

I publika i izvođači složili su se u ocjeni da su desetljećima stare pjesme zadržale svoju moć i snagu emocija koje su prenosile.

– Ta emocija uvijek ostaje. Ja još treperim, prezadovoljni smo, i ponosni jer čestitke dolaze sa svih strana. Velik je pritisak bio na nama, jer je velika odgovornost pjevati Robića, ali i napraviti šou koji je duhovit, ali i dalje u granici dobrog ukusa. Najveći mi je kompliment kad dođu Tereza, Gabi, Miro Ungar, gospodin Majnarić koji je svirao u prvoj postavi Robićeva orkestra s pohvalama, onda znam da smo napravili dobru stvar, kazao je nakon koncerta Jacques Houdek.

mr_morgen_opatija_houdek_kedzo_tolja_negovetic

Druga večer RetrOpatijskog festivala održat će se u subotu, od 20 sati, također u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a pjesme koje su obilježile Opatijski festival po vlastitom će izboru izvesti najveće zvijezde domaće i regionalne glazbene scene. Nastupit će Manuella Brečko, vokalni sastav Akvarel, Fosili, Pero Galić (Opća opasnost), Nina Kraljić, Goran Karan, Maja Posavec, Zorica Kondža, Teška industrija, Aleksandra Kovač, Marijan Ban, Tereza Kesovija, Neno Belan & Fiumens, Gabi Novak, Marko Tolja, Damir Kedžo, Jacques Houdek…

RetrOpatijski festival organiziraju Festival Opatija i Studio Maraton, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Opatije.

Veliku fotogaleriju s koncerta posvećenom Ivi Robiću pogledajte na ovom linku

Mia Negovetić s Markom, Jacquesom i Damirom...

Mia Negovetić s Markom, Jacquesom i Damirom…

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!