FOTO: Velom fritajom, dobrom glazbom i brojnim posjetiteljima začinjeno otvorenje Festivala šparuga @ Lovran

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Šparugijada 2016, POL, Puha

Uz fritaju kao ”glavnu zvijezdu” jučerašnjeg otvorenja, na meniju se našla i rolada od šparuga koju su pripremali slastičari hotela Excelsior, dok su u glazbenom dijelu programa koji je potrajao do ”sutradan” nastupili i izmjenjivali se Puhački orkestar Lovran, DJ Vedran i Lady Luna. Veliku fotogaleriju iz Lovrana pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Šparugijada 2016, POL, Puha

Lovran – Vrijeme od šparuga ponovo je stiglo na liburnijski kraj – s prvim proljetnim suncem pojavila se i ova lokalna šumska delicija, koja će se do kraja travnja naći na menijima mnogih ugostiteljskih objekata, posebice u Lovranu gdje je prekjučer otvoren 16. Festival šparuga.

Šparuge se mogu pripremiti na mnoštvo načina, no najpoznatiji je ”fritaja” u koju idu jaja, divlje šparuge i pršut. Upravo fritajom, ali onom od petstotinjak porcija, započelo je jučerašnje festivalsko druženje.

Fritaju je u ”veloj padele” zafrigao chef Boris Mihovilić, i to od oko tisuću jaja i tridesetak kilograma šparuga, a u vrlo kratkom roku ”smazala” ga je brojna okupljena publika, koja se u Lovranu pojavila usprkos najavama lošeg vremena.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Šparugijada 2016, POL, Puha

Uz fritaju kao ”glavnu zvijezdu” jučerašnjeg otvorenja, na meniju se našla i rolada od šparuga koju su pripremali slastičari hotela Excelsior, dok su u glazbenom dijelu programa koji je potrajao do ”sutradan” nastupili i izmjenjivali se Puhački orkestar Lovran, DJ Vedran i Lady Luna.

– Festival šparuga traje do 30. travnja, a posebni meni spravljeni za ljubitelje šparuga nudit će restoran Kvarner, hotel Excelsior, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Riviera, restoran Štanger, restoran pizzeria Delfino, restoran Lovranska vrata, restoran Stari grad, konoba Kali Medveja, restoran Bellavista, Lovranski pub, buffet Stubica, bistro Oaza i konoba Marun, kazali su iz lovranske Turističke zajednice, organizatora ove manifestacije.

Veliku fotogaleriju iz Lovrana pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Šparugijada 2016, POL, Puha

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!