FOTO/VIDEO Opatija trostrukom feštom ušla u 2020. – ABBA i Queen tribute, Dellboysi i Grooversi za nezaboravan doček

Nakon što su jutros podnevni doček „odradili“ najmlađi na Ljetnoj pozornici, večernji program krenuo je oko dva sata prije ponoći paralelno na Ljetnoj, kod mrkata i ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer.

Opatija – Trostrukim odbrojavanjem, na tri adventske lokacije, ušla je Opatija u novu, 2020. godinu. Nakon što su jutros podnevni doček „odradili“ najmlađi na Ljetnoj pozornici, večernji program krenuo je oko dva sata prije ponoći paralelno na Ljetnoj, kod mrkata i ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer.

Središnja proslava održala se ispred gradske tržnice, a prometnica koja je zatvorena za automobile postala je „plesni podij“ za zabavu uz neke od najvećih hitova dvadesetog stoljeća. Naime, glavne zvijezde novogodišnjeg dočeka u Opatiji bile su grupe koje su „žarile i palile“ europskom glazbenom scenom u drugoj polovici 20. stoljeća, a i danas su česti „gosti“ radijskih valova i privatnih zabava – grupe Queen i ABBA.

Naravno, popularni Šveđani i nikad prežaljeni Freddie Mercury s „kraljevskim društvom“ bili su zastupljeni putem „tribute bandova“ – Queen Real Tribute i Abba Real Tribute koji su odali pravedan „hommage“ glazbenim velikanima.

Dobre zabave za Opatijce, kao i njihove domaće i strane posjetitelje, nije nedostajalo niti na Ljetnoj pozornici niti kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Na opatijskoj otvorenoj sceni uz rock ritam posjetitelje su u 2020. godinu uveli raspoloženi Dellboysi, a u atraktivno uređenom parku oko Šporera za „groovy“ doček pobrinuli su se „funky manijaci“, popularni i sve traženiji Grooversi.

Uz sinoćnji doček bogat program nastavlja se danas. Naime, tradicionalnom novogodišnjom zdravicom na terasi hotela Kvarner, u srijedu, 1. siječnja točno u 12 sati, Opatija će svojim gostima zaželjeti sretnu novu godinu i zahvaliti im što su upravo Kraljicu Jadrana izabrali za doček 2020. godine.

Na devet jezika, prigodnu čestitku gostima uputit će predstavnici grada Opatije te turistički vodiči. Zajedno s brojnim posjetiteljima nazdravit će pjenušcem iz čaša s ugraviranim poznatim opatijskim motivom – Djevojkom s galebom, koje će gostima ostati na poklon kao jedinstveni suvenir i sjećanje na novogodišnji provod u Opatiji.

Novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima Kraljice Jadrana uputit će i Opatijski kukali te njihovi gosti, na svoj već poznat način – u 13 sati okupit će se na plaži Slatina, službeno otvoriti sezonu kupanja te iz morskih valova ispred kipa Djevojke s galebom nazdraviti Novoj godini. Za kraj dodajmo, da su predstavnici Grada Opatije obišli danas gradske dežurne službe: hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. U druženju s dežurnim članovima tima hitne medicinske pomoći, vatrogascima i načelnikom Policijske postaje Opatija Tomislavom Milkovićem naglašeno je da sve službe imaju iste potrebe u što skorijoj budućnosti – preseljenje u adekvatnije prostore.

Opatija Trostrukom Feštom Ušla U 2020. – ABBA I Queen Tribute, Dellboysi I Grooversi Za Nezaboravan Doček

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!