FOTO/VIDEO Signore separato non rečiklato con Konziljeri visi u Opatiji

Gradonačelnik Dule odmah je po preuzimanju vlasti otvorio izložbu ‘Pinokio ministar istine’ posvećenu Balinjeradi u popularnom buffetu Barić.

Gradonačelnik Dule odmah je po preuzimanju vlasti otvorio izložbu ‘Pinokio ministar istine’ posvećenu Balinjeradi u popularnom buffetu Barić. Šesnaestu godinu zaredom pod parolom ‘K- 16 koji se ne poklapaju s F-16’ Jerko Gudac predstavio je svoje makete karića, koji su prije otvorenja bile prekrivene s novinama i bombastičnim naslovima, a izložba se može pogledati do kraja karnevala. Za kraj dodajmo da će ovogodišnja biti u znaku aviona pod motom F – sve u 16!

Opatija- Antonjski rog označio je jutros početak karnevalskog doba. Tako je i u Opatiji ispred tržnice izvršena tradicionalna primopredaja vlasti, odnosno ključeva grada i gradske blagajne. Gradonačelnik Ivo Dujmić je vrlo rado ključeve grada dao pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću – Duletu i s punim mu povjerenjem prepustio gradsku blagajnu. Pritom jer istaknuo da u ovo karnevalsko doba građanima ništa ne smije nedostajati, ni plesa ni dobre hrane ni pića. Novi opatijski gradonačelnik Dule, ove je godine u nasljeđe dobio i zamjenicu gradonačelnika Veru Aničić kojoj je obećao prvi ples na Maškaranim tancima u Klubu Gervais.

Nakon što je utvrđeno da je gradska blagajna do vrha puna, ključevi grada završili su u Duletovim rukama, uz prigodni blagoslov te pozdrav predsjednice opatijskog Lumber kluba Oli Tomičić. Ona je svim Opatijkama i Opatijcima zaželjela puno fešta i veselja za trajanja Karnevala.

Uslijedilo je vješanje Pusta u organizaciji Lumber kluba. Pust ove godine nosi ime: Signore separato non rečiklato con Konziljeri, a u Opatiju je stigao iz Napulja kako bi nas naučio sve što trebamo znati o zbrinjavanju otpada. Nakon Pusta, koji će ispred tržnice visjeti sve do Pepelnice, 6. ožujka, podignuta je i karnevalska zastava. Program je vodio i sve prisutne dobro zabavio Mario Lipovšek.

Signore Separato Non Rečiklato Con Konziljeri Visi U Opatiji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!