FOTO, VIDEO: Star(i) band – kad učitelji praše R’n’R @ OŠ RKJ

Sve detalje, razloge, glazbene i ostale afinitete pojašnjavaju nam članovi rock grupe Star(i)Band, sastavljene od učitelja, profesora i vanjskih suradnika Osnovne škole ‘Rikard Katalinić Jeretov’.

Opatija – Treću godinu za redom, učitelji i profesori, predvođeni ravnateljem opatijske osnovne škole, večeras će izaći na binu i ‘otprašiti’ nekoliko rock standarda i time uveličati Dan škole ”Rikarda Katalinića Jeretova”.

Prema riječima članova benda, s kojima smo radili video intervju, grupa je nastala isključivo zbog edukacije o rock stvaralaštvu te kao motivacija mladima za osnivanje bendova i sviranja uživo. U novouređenom studiju koji se nalazi u potkrovlju stare škole podružili smo se s članovima benda koji su nam ujedno predstavili dio svog repertoara, ali i razmišljanja o glazbi te o bendu čiji su članovi.

Ana Babić (učiteljica talijanskog jezika), Petra Štiglić (učiteljica razredne nastave – volonterka u školi), Zdravko Tomić (vanjski suradnik voditelj tečajeva sviranja i riječki glazbenik), Denis Prijić (učitelj tjelesno-zdravstvene kulture škole) i Fredi Glavan (ravnatelj škole) koje možete vidjeti na djelu u video intervjuu, te Margareta Žunić (učenica polaznica tečaja) i Damjan Pilepić (učenik polaznica tečaja) koji su bili opravdano odsutni, večeras će istrčati na ‘daske koje život znače’ te predstaviti program kojeg uvježbavaju već neko vrijeme.

[nggallery id=144]

Večerašnji tulum, kojem će prethoditi razgledavanje izložbe likovnih uradaka i eko plakata u školskim prostorima, zakazan je za 18 sati, u dvorani za tjelesni odgoj, a sudjelovat će: članovi školskih pjevačkih zborova, plesna skupina, scenska skupina, recitatorska skupina, lutkarska skupina, učenici područnih škola iz Ičića i Veprinca, te posebna vokalna ‘a cappella’ skupina učenica. Posebni gosti koji će uveličati svečanost su Vokalni acappella oktet Octachord iz Rijeke, pjevač David Danijel te rock atrakcija Star(i) Band.

PS. Ako vam je slučajno promaklo, video priču o vokalnoj skupina OŠ Rikard Katalinić Jeretov pogledajte na ovom linku

Liburnija.net – Star(i) band OŠ ‘Rikard Katalinić Jeretov’ @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Video: David Kurti, Liburnija.net
Foto: David Kurti