FOTO/VIDEO U sjećanje na Ivu Robića – Bezvremenski hitovi ispunili večer u čast Mister Morgenu @ Opatija

Zvuci nekih od najpoznatijih hitova legendarnog Robića ispunili su centar Gervais, a legendarnom pjevaču u čast zapjevali su Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Opatija – Sjećanje na Ivu Robića pod nazivom ‘Samo jednom se ljubi’ održano je sinoć u KTC-u Gervais. Druženje u spomen na Mister Morgena održano je povodom skorašnjeg obilježavanja 20. obljetnice smrti (9. 3. 2000. – 9. 3. 2020.) našeg legendarnog pjevača i autora koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru.

Zvuci nekih od najpoznatijih hitova legendarnog Robića ispunili su centar Gervais, a legendarnom pjevaču u čast zapjevali su Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, na ovom svečanom koncertu u dvorani Centra Gervais izvedeni su neki od najpoznatijih hitova, kojih se još i danas sjećamo : Samo jednom se ljubi, Tebi grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, “8” Ching-Ching-Ching, More, Moje Jadransko more, Moja mala djevojčica, kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.

U publici su bili i glazbene kolege legendarnog Mister Morgena i to iz sastava Opatijski suveniri (Duško Paro, Bebi Poščić, Branko Fućak), koji su ‘80-tih i ‘90-tih godina pratili Robića na terasi Kvarnera u Opatiji i na brojnim turnejama. Zatinm, Betty Jurković koja je pjevala u duetu s Robićem na festivalu u Opatiji 1959. godine, Dubravko Majnarić iz prvog Robićevog benda (60-tih) s terase Kvarnera i Miro Ungar (kvartet 4 M), koji su iz publike pratili izvođenje Robićevih uspješnica.

Ivo Robić bez sumnje je jedna od najznačajnijih osoba glazbenog života Hrvatske u drugoj polovici 20.st.Svojim je izuzetnim talentom,ugodnim glasom i nepogrešivim osjećajem za interpretaciju bio uzorom cijeloj generaciji vokalnih solista koja je stasala 50-tih i 60-tih godina. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima su PORIN za životno djelo (1997), Nagrada Grada Opatije za životno djelo (2002.g.), a 1993. Hrvatskog stijega za životno djelo i povelje HGU o proglašenju doživotnim počasnim predsjednikom.

Glazbeni dani HRT-a u Opatiji nastavljaju se u subotu, 29. veljače, kada nas očekuje još jedno izdanje Dore.

Doru otvara pjesma na labinjonskoj cakavici a zatvara izvođač moćnog glasa, a redoslijed izvođenja pjesama je sljedeći: Elis Lovrić – ‘Jušto’, Bojan Jambrošić – ‘Više od riječi’, Edi Abazi – ‘Coming Home’, Zdenka Kovačiček – ‘Love, Love, Love’, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – ‘Da se ne zatare’, Đana – ‘One’, Aklea Neon – ‘Zovi ju mama’, Nikola Marjanović – ‘Let’s Forgive’, Lorenzo Feat. Dino Purić & Reper iz sobe – ‘Vrati se iz Irske’, Marin Jurić Čivro – ‘Naivno’, Lorena Bučan – ‘Drowning’, Indira – ‘You Will Never Break My Heart’, Jure Brkljača – ‘Hajde nazovi me’, Colonia – ‘Zidina’, Mia Negovetić – ‘When it comes to you’ i Damir Kedžo – ‘Divlji vjetre’.

U Sjećanje Na Ivu Robića – Bezvremenski Hitovi Ispunili Večer U čast Mister Morgenu @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank