FOTO/VIDEO Učenici iz OŠ ‘Drage Gervaisa’ i Hotelijersko turističke škole izborili sudjelovanje na Međužupanijskom natjecanju Crvenog križa

Ove godine na natjecanju su sudjelovali učenici svih osnovnih škola s područja Liburnije dok su najbolji bili učenici iz OŠ ‘Drage Gervaisa’, a u kategoriji mladi učenici Hotelijersko turističke škole bili bolji od kolega iz Gimnazije Eugena Kumičića.

Opatija – U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa prošle subote je održano  24. po redu Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se provelo istovremeno u svim društvima Hrvatskog Crvenog križa na području Republike Hrvatske.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija ove godine natjecanje je održalo u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov, a u konkurenciji od četiri osnovne škole najbolji su bili učenici iz OŠ ‘Drage Gervaisa’ Brešca, dok su u kategoriji mladih učenici Hotelijersko turističke škole bili bolji od kolega iz Gimnazije Eugena Kumičića.

Natjecanje su ispred GDCK Opatija realizirali voditeljica i koordinatorica programa za mlade Vanja Moćan te Maša Dunatov i Frane Babić – vrlo aktivni članovi Kluba mladih GDCK Opatija, studenti medicine, ujedno i mentori praktične nastave iz pružanja prve pomoći. Pripreme za natjecanje započela su poslije školskih zimskih praznika kada su prijavljeni učenici za natjecanje krenuli s učenjem teoretskog i praktičnog sadržaja. U provedbi ovogodišnjeg natjecanja, u opatijskoj osnovnoj školi sudjelovali su i mnogobrojni volonteri GDCK Opatija za šminkanje modela (realni prikaz ozljeda) i pripremu radilišta, a za zabavni društveni dio u pauzama i na odmorištima pobrinuli su se i mladi članovi Udruge Kulturni font iz Opatije, partneri GDCK Opatija u mnogobrojnim aktivnostima.

– Natjecanje su i ove godine ‘začinili’ naši plemeniti donatori koji su sve sudionike počastili krafnama, pizzama, grickalicama i sokovima, a to su Caffe bar Tennis Opatija, Restoran Marijana, Matulji, Pekara Tržnica Opatija, Pekara Korina i Mlinar iz Matulja, Kraš Opatija i Radnik Opatija. GD Crvenog križa Opatija zahvaljuje svim učenicima , natjecateljima , njihovim roditeljima, profesorima i mentorima koji su svojim doprinosom omogućili da se nastavi ovaj Program Hrvatskog Crvenog križa koji često predstavlja i prvi susret mladih s Hrvatskim Crvenim križom, dodali su organizatori.

Kako je proteklo natjecanje provjerite na nekoliko fotografija i u video isječku u nastavku teksta…

Učenici Iz OŠ ‘Drage Gervaisa’ I Hotelijersko Turističke škole Izborili Sudjelovanje Na Međužupanijskom Natjecanju Crvenog Križa

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net