HDZ: Prodajmo dionice Liburnia Riviera Hotela i financirajmo razvojne projekte @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Čvrsto stojimo uz prijedlog se kontrolni paket dionica LRH (koji uopće nije kontrolni) proda i omogući, ne samo Opatiji, već i ostalim liburnijskim jedinicama lokalne samouprave da provedu svoje ideje za potrebnu gradnju javnih gradskih ustanova, bez daljnjih kreditnih zaduženja uz apliciranje fondova Europske unije.

Opatija – Predstavnici opatijskog HDZ-a reagirali su priopćenjem na najave prodaje dionica Liburnia Riviera Hotela. Tekst reagiranja prenosimo u cijelosti.

Marko Ćorić

Marko Ćorić

Kada je gradonačelnik Ivo Dujmić, negdje polovicom studenog mjeseca prošle godine, pozvao u svoj ured predstavnike političkih stranaka koji participiraju u Gradskom vijeću Grada Opatije, u svezi novonastalih okolnosti kupnje hotela ‘‘Cavtat’‘, od strane LRH Opatije, tada mu je naš predsjednik Marko Ćorić, rekao, zašto Grad Opatija ne izađe iz suvlasništva tih hotela i ne uzme ‘‘svoj dio kolača’‘, jer trenutno i tako ne odlučuje ni o čemu, a taj ‘‘financijski kolač’‘ je težak, negdje oko 300 mil. kuna, a to je sada dva i pol godišnja proračuna Grada Opatije. S ovim novcem bi se isfinancirale sve javne potrebe Grada Opatije, misleći pri tom prije svega na izgradnju Dječjeg vrtića, kojeg je Gradonačelnik ponovno ‘‘odgodio’‘ za 2016. godinu, zatim natkrivanje Ljetne pozornice, izgradnju kupališta ‘‘Jadran’‘, projekt proširenja Luke Opatija, izgradnju lukobrana u lukama Volosko i Ika, uređenje kupališta Slatina, izgradnja novih POS-ovih stanova, itd. Na žalost gradonačelniku je sada najvažniji strateški projekt izgradnja Doma kulture što je u ovim trenucima nerazumno bacanje i trošenje novaca poreznih obveznika ovog grada. Stoga čvrsto stojimo uz prijedlog se kontrolni paket dionica LRH (koji uopće nije kontrolni) proda i omogući, ne samo Opatiji, već i ostalim liburnijskim jedinicama lokalne samouprave da provedu svoje ideje za potrebnu gradnju javnih gradskih ustanova, bez daljnjih kreditnih zaduženja uz apliciranje fondova Europske unije.
Za sve novo planirane projekte, od Doma kulture i natkrivanje ljetne pozornice, govorilo se o financiranju iz fondova Europske unije do 80 posto vrijednosti, no u svim prijedlozima proračuna Grada Opatije, financiranje navedenih projekata, planira se isključivo iz kreditnih zaduženja što povlači i veliku odgovornost Gradonačelnika koji će tim kreditima dugoročno zadužiti Grad, a nema nikakve studije financijske opravdanosti projekta već je npr. Dom kulture isključivo politička odluka aktualne gradske vlasti. Stoga je potrebno provesti javnu raspravu o navedenom projektu uz izradu fisibility studije kojom će se dokazati ekonomska opravdanost izgradnje u ovo recesijsko doba. I na kraju do kada će ovaj grad ‘‘živjeti’‘ 3 ljetna mjeseca, a života i razvoja u njemu neće biti, bude li se vodila ovakva loša gradska politika.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net