Hemingway ostao bez terase na opatijskom mulu – Lokalu oduzeta koncesija

U obrazloženju odluke navodi se kako je koncesionar bez odobrenja koncesiju prenio na treću pravnu osobu. Vlasnicima lokala naloženo je da prostor odmah oslobode od osoba i stvari te podmire sva dospjela potraživanja.

Opatija – Hemingway je ostao bez terase na opatijskom mulu. Posljedica je to odluke Županijske skupštine koja je nekad popularnom mjestu za izlaske oduzela koncesiju na pomorskom dobru koje je koristio za ugostiteljsku djelatnost.

U obrazloženju odluke navodi se kako je koncesionar bez odobrenja koncesiju prenio na treću pravnu osobu. Vlasnicima lokala naloženo je da prostor odmah oslobode od osoba i stvari te podmire sva dospjela potraživanja.

Koncesijski s tvrtkom Hemingway bar d.o.o. sa sjedištem u Opatiji sklopljen je 1. veljače 2012. godine, a koncesija je trebala trajati deset godina, odnosno do početka veljače 2022. godine. Naknada je iznosial 36.700 kuna godišnje te 3 posto ostvarenih prihoda.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke Županijske skupštine, koncesionar je dvaput mijenjao naziv tvrtke i prvo poslovao kao H d.o.o., a zatim kao INLET d.o.o., ali uvijek pod istim OIB-om.

– Uvidom u sudski registar na dan 10. studenog 2020. godine utvrdeno je da je dana 7. listopada 2020. godine Trgovaöki sud u Zagrebu donio rješenje kojim se u Sudski registar tog suda upisuje brisanje subjekta upisa INLET d.o.o. budući da je sud utvrdio da je subjekt prestao postojati nakon pravomoćno okončanog postupka pripajanja društvu PURE ART d.o.o. za usluge Zagreb, Trg Republike Hrvatske 1, stoji u obrazloženju odluke.

Primorsko-goranska županija još navodi kako je Povjerenstvo za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama početkom listopada izvršilo očevid na terasi Hemingway bara te utvrdilo da račune izdaje trgovačko društvo Sugar d.o.o. koje nije koncesionar, ali da isto društvo plaća i koncesijsku naknadu.

Na poziv za očitovanje, trgovačko društvo Inlet d.o.o. predložilo je raskid koncesije te pokretanje novog postupka za davanjem koncesije na istoj lokaciji. Međutim, u tom trenutku Inlet d.o.o. je bio brisan iz Sudskog registra. Tako je Povjerenstvo utvrdilo da su se stekli uvjeti za oduzimanjem koncesije, a Županijska skupština taj je zaključak i potvrdila službenom odlukom.

error: Content is protected !!