Igor Štok nakon primanja nagrade: Gode nam pohvale iz cijele Hrvatske

— Izuzetno sam ponosan na sve djelatnike koji su zajedno sa mnom kontinuirano radili na unapređenju tvrtke, istaknuo je Štok.

Opatija – Tvrtka Opatija 21 dobila je nagradu HPU-a, odnosno Hrvatske strukovne udruge, za najbolju tvrtku u 2020. godine po pitanju organizacije,unaprjeđenja i razvoja sustava parkiranja u RH.

– Posebno sam počašćen što nagrada dolazi od struke i to u konkurenciji cijele Hrvatske, odnosno 70 gradova i općina, a naročito zato što struka nije nikoga nagradila u zadnjih 14 godina. Izuzetno sam ponosan na sve djelatnike koji su zajedno sa mnom kontinuirano radili na unapređenju tvrtke. Zahvalio bih se i vlasniku Gradu Opatiji koji je tvrtki omogućio razvoj bez upliva politike. Znate, to je izuzetno važno za upravljanje tvrtkom. Morate znati da smo vrlo mlada tvrtka koja je bačena u vatru prije tri godine bez ikakvih parametara za organizaciju djelatnosti kao i financijskih resursa, istaknuo je Igor Štok, direktor tvrtke Opatija 21.

Kako ističu iz tvrtke Opatija 21, HPU je nagradu dao analiziravši tvrtku temeljem više parametara.

– Najprije je struka ustvrdila da grad Opatija ima najkompleksnije Opće uvjete organizacije parkiranja u Republici Hrvatskoj i to iz već poznatih razloga: besplatni sat za 4185 građana Opatije dnevno, jedinstvena komocija korisnika putem virtualnog parkirnog bona te iznimno velik broj (680) povlaštenih karata u odnosu na broj parkirnih mjesta, tri mjeseca nenaplate vikendima i blagdanima u zimskom periodu itd. Nadalje, važno je kako se troše ljudski resursi i ono najvažnije jest da Opatija 21 ima najmanji broj zaposlenika u Hrvatskoj po broju parkirnih mjesta a utvrđeno je da ima najbolju kontrolu sustava. Upravo tu leži razlog dobivanja nagrade. Naime, da biste sve ove beneficije i komociju korisnika mogli kontrolirati, a da pritom ne ugrozite poslovanje tvrtke prekomjernim troškovima ili zapošljavanjem velikog broja ljudi, potrebno je pristupiti organizaciji tvrtke na jedan drukčiji način. Tvrtka koristi 6 softwareskih rješenja koje se nadopunjuju i čine jednu cjelinu a komplementarno se nadopunjuju s novim tehnologijama koje smo implementirali, dodao je Štok te istaknuo da smatra da su dobro pogodili, a da to potvrđuje i činjenica da ih sada i drugi gradovi u Hrvatskoj kontaktiraju želeći primijeniti opatijski pristup.

– Možda smo trebali i zaštiti svoj „know how“ pa bismo ga danas mogli i prodavati. No, to su slatke brige i puštamo ih za neko drugo vrijeme. Gode nam pohvale iz cijele Hrvatske, ali i od stranih korisnika jer oni su pravi pokazatelj naših nastojanja da učinimo više i bolje. Vrlo je važno napomenuti da je tvrtka kao najbolja u RH kandidirana temeljem ove nagrade za EPA AWORD nagradu (European Parking Association), te ću u travnju 2021. u Briselu na skupštini Europske Parking Udruge imati prezentaciju načina poslovanja tvrtke Opatija 21. U ožujku 2021. će nas delegacija europske struke posjetiti i na licu mjesta utvrditi točnost svih parametara u poslovanju. Na kraju, sve ovo što nam se upravo događa nije samo satisfakcija za dosadašnji rad već nas tjera da ne stanemo s razvojem nego da i Europi pokažemo što sve može hrvatska pamet, rezimirao je Štok.

error: Content is protected !!