Iz trećeg pokušaja konstituirano matuljsko vijeće – Slobodan Juračić glasovima SDP-a, PGS-a i HDZ-a izabran za predsjednika

Iz trećeg pokušaja konstituirano matuljsko vijeće – Slobodan Juračić glasovima SDP-a, PGS-a i HDZ-a izabran za predsjednika

Aktualni saziv općinskog vijeća

Prema međustranačkom dogovoru prve dvije godine na čelu vijeća bit će Slobodan Juračić (SDP), a druge dvije Iva Letina (HDZ).

Slobodan Juračić i pročelnik Danijel Jerman

Matulji – Vijećnici SDP-a, HDZ-a i PGS-a iz trećeg pokušaja izabrali su za predsjednika vijeća Slobodana Juričića (SDP) čime je napokon konstituirano matuljsko općinsko vijeće dok su za potpredsjednike potvrđeni Iva Letina (HDZ) i Rajko Stanić (PGS).

– Devet odgovornih vijećnika iz četiri stranke je prihvatilo moju kandidaturu da se konstituira vijeće. Prve dvije godine na čelu vijeća bit ću ja, a druge dvije trenutna potpredsjednica Iva Letina. Idemo s izvršnom vlasti realizirati ono za što smo izabrani i za što smo dobili povjerenje građana. Da se projekti i programi predloženi u predizbornoj kampanji ostvare i u naredne četiri godine realiziraju, poručio je Juračić nakon konstituiranja vijeća.

Osim Juračića kandidaturu je istaknuo i Željko Grbac koji nije dobio dovoljan broj glasova.

– Moja kandidatura bila je isprovocirana kako bi se pokazalo da je sve ispočetka namješteno i kako je bila dogovorena koalicija SDP – HDZ. Od početka sam znao da neću biti izabran, ali nisam mogao dopustiti da tako olako Matuljcima zamažu oči, kratko je poručio Grbac.

Aktualni saziv vijeća čine Slobodan Juračić, Dean Frlan, Doris Stanić i Vladan Mekterović (SDP), Gordana Galešić (HSU), Eni Šebalj, Arsen Sušanj i Miljenko Hegeduš (Nezavisna lista Eni Šebalj), Iva Letina, Igor Barak i Ivan Lipovac (HDZ), Darjan Buković (AM), Rajko Stanić (PGS), Željko Grbac (Nezavisna lista Željka Grbca) i Nevio Klarić (MOST).

 

error: Content is protected !!