Izabrano novo vodstvo Planinarskog društva Opatija, Ivana Eterović predsjednica

Izabrano novo vodstvo Planinarskog društva Opatija, Ivana Eterović predsjednica

Ivana Eterović u društvu

Dosadašnji predsjednik Boris Božić i tajnik Igor Eterović ukratko su predstavili aktivnosti Društva u prošlom mandatnom razdoblju koje obuhvaćaju organizaciju društvenih izleta, brigu o Planinarskom domu “Poklon”, održavanje 27 puteva, školovanje članstva te organizaciju oružarnice i knjižnice.

Opatija – Na nedavno održanoj izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo Planinarskog društva „Opatija“ na čelu s predsjednicom Ivanom Eterović. Ivana Eterović posljednjih se godina posebno istaknula radom s djecom, nastojeći ponajprije kroz male planinarske škole i dječje izlete obnoviti sustavan rad s djecom i mladima u matičnom planinarskom društvu, a sudjelovala je i u brojnim aktivnostima čiji je cilj bio promicanje planinarstva među širim građanstvom, između ostaloga i pokretanjem ciklusa javnih predavanja.

Izabran je i novi Izvršni odbor u sastavu Mario Aničić, Igor Eškinja, Tina Jenuš, Siniša Kuharić, Boris Rumac, Luka Skorić, Silvia Sušanj i Boris Škalamera. Novi su članovi Nadzornog odbora Robert Štefanac (predsjednik), Dubravka Dijanić i Vesna Sanković, a Suda časti Damir Barić (predsjednik), Stiven Knaus i Snježana Štefanac.

Dosadašnji predsjednik Boris Božić i tajnik Igor Eterović ukratko su predstavili aktivnosti Društva u prošlom mandatnom razdoblju koje obuhvaćaju organizaciju društvenih izleta, brigu o Planinarskom domu “Poklon”, održavanje 27 puteva, školovanje članstva te organizaciju oružarnice i knjižnice. Također, istaknuli su da je najveći uspjeh prošlog mandatnog razdoblja uključivanje sve većeg broja članova u navedene aktivnosti kao i u brojne radne akcije. Zaključili su i da je preseljenjem u nove prostorije na adresi Maršala Tita 42 koje dijeli s udrugom „Kulturni front“ postignut izniman iskorak koji je posebno važan za opću klimu među članstvom koje je dobilo jedan novi svježi entuzijazam.

Naposljetku, s obzirom da Planinarsko društvo Opatija ove godine slavi 70. obljetnicu osvrnuli su se na činjenicu da je centralni dio proslave, a to je organizacija i domaćinstvo Dana hrvatskih planinara, otkazan uslijed pandemije bolesti COVID-19. Unatoč tome, nova predsjednica naglasila je da su ostale aktivnosti oko proslave u punoj pripremi, a prije svega je tu riječ o pripremi monografije Društva (urednice: Ivana Eterović i Tina Jenuš), planiranje svečane akademije na jesen te eventualno, ako to okolnosti dopuste, otvaranje nove planinarske obilaznice do kraja 2020.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net