Požar na Učki lokaliziran

Požar je lokaliziran nešto prije 16 sati, a ukupno je izgorjelo oko 9 hektara šume. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Opatija i Rijeka te članovi DVD Opatija, Sisol, Lovran, Učka, Kras (Šapjane), Halubjan (Viškovo), Kastav, Klana i zaposlenici Parka prirode Učka.

Veprinac – Kako doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Opatija u tijeku je gašenje šumskog požara koji je izbio na području Učke, točnije na šumskoj cesti prema Lanišću. Trenutno su sve ekipe opatijskih vatrogasaca na terenu, a pridružile su im se ekipe iz Rijeke, rekao nam je zapovjednik Mladen Šćulac.

Prema posljednjim informacijama požar je lokaliziran nešto prije 16 sati, a ukupno je izgorjelo oko 9 hektara šume. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Opatija i Rijeka te članovi DVD Opatija, Sisol, Lovran, Učka, Kras (Šapjane), Halubjan (Viškovo), Kastav, Klana i zaposlenici Parka prirode Učka.

Ovim putem apeliramo na sve građane, da ne bacaju opuške, niti da bilo što rade s otvorenim plamenom, obzirom da je izrazito sušni period godine, a trenutak nepažnje dovoljan je za katastrofu.

Fotografije koje smo primili od naše čitateljice, pokazuju da se dim spušta sve do Veprinca, gdje su iste i snimljene.

Uskoro donosimo više informacija iz ‘prve ruke’ obzirom da se naš izvjestitelj zatekao na licu mjesta.

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!