Izložba: Svijet oko nas @ Choco bar

zmergo_sm…i ove će se godine Dan planeta Zemlje obilježiti pod sloganom ”Milijarda zelenih djela“ – A Billion Acts of Green…
…u Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine…

Opatija – Ekološka udruga Žmergo u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, organizira izložbu Svijet oko nas. Izložba se otvara sutra, 20. travnja, 2011. u 20 sati, u prostoru opatijskog Choco bara.
Obilježavanjem Dana planeta Zemlje, 22. travnja 2011., Žmergo želi ukazati na naš dom, naš svijet kojeg trebamo očuvati i za buduće generacije, a sve kroz medij fotografije.
I ove će se godine Dan planeta Zemlje obilježiti pod sloganom ”Milijarda zelenih djela“ (A Billion Acts of Green). Time se želi naglasiti važnost osobnog doprinosa svakog stanovnika Zemlje, ali i organizacija, tvrtki i vlada u dostizanju zajedničkog cilja – održivog života i razvoja. Razvija se nova ljudska svijest i uvjerenje da svi imamo moć nešto promijeniti, ali moramo se pokrenuti.
– Izložba fotografija će kroz umjetnički pristup Nataše Grum, Aleksandra Grum i Vlada Brnetiča, studenata Više stručne škole Sežana, Slovenija, smjer fotografija, dati pogled na vode i njenu prisutnost u našem okolišu. Također će biti izložene nagrađene fotografije pristigle na natječaj za osnovne škole Primorsko-goranske županije Eko fotka. Mladi autori Sara Smeraldo, Angelika Vunić, Martina Delač, Matea Milin, Anna Orbanić, Vitto Maglica i Dominic Traub istakli su se svojim radom i kroz oko djeteta uputili apel svima da obrate više pažnje ka očuvanju naše planete Zemlje kako bi i oni u njoj mogli uživati. Zanimljivo je usporediti rad profesionalaca i mladih kreativaca te vidjeti svijet oko nas iz različitih perspektiva, poručili su organizatori u svom dopisu.
Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Sat za planetu Zemlju @ Opatija
Eko susret @ Opatija
FOTO: Opatijski dječji dan
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!