FOTO: Kiša praćena grmljavinom – osvježenje je napokon stiglo @ Liburnija

Liburnija.net: Napokon dočekano osvježenje @ Opatija

Nakon dugotrajnih vrućina i suša, u jutarnjim satima napokon smo dočekali veliki obrat – stižu grmljavinski pljuskovi, vjetar i osjetno zahladnjenje.

Opatija – Iako jutrošnje meteorološke prilike nisu sugerirale u ispravnost prognostičarskih najava, u petnaestak minuta se situacija u potpunosti izmijenila te je praćena grmljavinom, tako dugo iščekivana kiša napokon počela padati.

Naime, oko nešto prije 11 sati, Opatijska rivijera pržila se na 30 Celzijevih stupnjeva, dok je samo petnaestak minuta kasnije živa u termometru pala za cijelih 10 stupnjeva Celzijevih.

Prema najavama prognostičara, jaki grmljavinski pljuskovi očekuju se najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, poslijepodne i drugdje. Ponegdje je moguće olujno nevrijeme, a moguća i veća količina kiše u kratkom vremenskom razdoblju, tj. preko 50 mm. Najmanje kiše izgledno je za zapadnu obalu Istre i na jugu, gdje bi ponegdje mogla i izostati, a isto tako na tom području najveća je vjerojatnost pojave pijavica. A kako donosi portal Istramet.com kod Poreča se već pojavila pijavica.

Puhat će slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, poslijepodne na sjeveru bura koja će jačati i proširiti se i na srednji Jadran.

[nggallery id=371]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!