Lisina i JA vs. divlji deponij

smece_sm…u akciji za čišći okoliš možete se uključiti i vi, te svojim vrijednim ručicama pripomoći u čišćenju…
…osiguran je i besplatni prijevoz do Rukavca…

Lisina – Ovoga petka, od 9.00 do 15.00 sati, u organizaciji udruge Žmergo održat će se akcija ”Lisina i ja vs. divlji deponiji”. Akcija će se održati na potezu prvih 2 – 3 km od početka makadamske – bijele ceste koja vodi od Rukavca prema Lisini.
Dojavom g. Vukušića iz Rukavca na Zeleni telefon, o zagađenju i velikom broju divljih deponija na dijelu Parka šume Lisina, Žmergo je poduzeo korake prema institucijama zaduženim za rješavanje problema. Općina Matulji i Komunalac d.o.o. odazvali su se pozivu te će osigurati tri baje, u koje će se prikupljeni otpad odložiti, a zatim pravilno zbrinuti. Dobrovoljno vatrogasno društvo, javna vatrogasna postrojba i Šumarija Opatija – Matulji učestvovat će u čišćenju, ali i pripomoći mehanizacijom kako bi se otpad pokupio i iz nepristupačnih dijelova šume.
U akciju će se uključiti volonteri i članovi Žmerga, djeca i mladi osnovnih i srednjih škola, a u akciju se možete i vi uključiti. Za sudionike akcije Autotrolej je odobrio besplatan prijevoz do Rukavca (linija 34), uz predočenje kartice koju možete dobiti u Žmergu.
Suorganizatori akcije su Općina Matulji, Turistička zajednica Matulji, Komunalac d.o.o. Opatija, DVD Opatija – JVK Opatija i Šumarija Opatija-Matulji.
lisina_akcija
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!