LRH kupuje gotovo svaku atraktivnu nekretninu koja se ponudi na prodaju: ‘Bacili oko’ i na bivšu tvornicu u Iki

Kupnjom gradskog dijela prostora, LRH će u svom vlasništvu zaokružiti čitav bivši kompleks tvornice. Prema neslužbenim informacijama, naime, već je ranije kupio glavninu prostora od privatnih vlasnika, stoga treba vidjeti u kojem smjeru idu njihovi planovi za obnovom i razvojem ovog prostora čiji najveći dio već godinama nije u funkciji.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli pokazali su interes za kupovinom prostora bivše tvornice u Iki u kojem sada djeluje salon namještaja. Informacija je to koju je službeno objavio Grad Opatija, inače vlasnik prostora, u materijalima za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati sutra, u srijedu 30. rujna.

Grad Opatija već je četiri puta dosad bezuspješno pokušao prodati ovu nekretninu, posljednji put u svibnju, no dosad nisu dobili niti jednu ponudu. Prema obrazloženju iz vijećničkih materijala, Grad Opatija 31. kolovoza zaprimio je dopis LRH s iskazanim interesom za kupnju čestice i prijedlogom za pokretanje novog postupka prodaje. U dopisu su naveli kako ta nekretnina zbog nedostatka logističkih, skladišnih i sličnih poslovnih prostora, s kojim se susreću u poslovanju, udovoljava njihovim planovima.

Početna cijena za ovu nekretninu je nešto iznad 9 milijuna kuna, a kako je gradski proračun u nasušnoj potrebi za financijskom inekcijom, tako treba očekivati da će vijećnici prihvatiti prijedlog prodaje. Posebice što su sličnu odluku donosili već više puta, no sada prvi puta imaju i izvjesnog kupca nekretnine.

Kupnjom ovog prostora, LRH će u svom vlasništvu zaokružiti čitav bivši kompleks tvornice. Prema neslužbenim informacijama, naime, već je ranije kupio glavninu prostora od privatnih vlasnika, stoga treba vidjeti u kojem smjeru idu njihovi planovi za obnovom i razvojem ovog prostora čiji najveći dio već godinama nije u funkciji.

Zanimljiva je i strategija Liburnia Riviera Hotela koja se svodi na kupovinu gotovo svake atraktivnije nekretnine u Opatiji koja se ponudi na prodaju. Tako je tvrtka u čijem je vlasništvu hotelska kompanija već kupila hotel Belveder s pratećim objektima – iako je trenutačno ta kupnja predmet sudskog spora – a može se doznati i kako su privatni vlasnici nekoliko nekretnina u centru Opatije dobili izdašne ponude za prodaju svojih prostora.

 

error: Content is protected !!