Marina Mavrinac Matulja osvojila broncu na državnom natjecanju, u paru sa Sonjom Španjol i ekipno srebro @ Lovran

Marina Mavrinac Matulja i Sonja Španjol

Državna reprezentativka Mavrinac Matulja potvrdila je svoj status te u paru s klupskom kolegicom Sonjom Španjol donijela prvo klupsko državno odličje za lovranski ŠRD Zubatac.

Lovran – Marina Mavrinac Matulja, članica ŠRD Zubatac iz Lovrana, osvojila je je treće mjesto na državnom prvenstvu u sportskom ribolovu za kategoriju seniorki – štapom s obale.

– U paru sa svojom klupskom kolegicom, Sonjom Španjol, osvojile su momčadski drugo mjesto i postale državne viceprvakinje za 2017 godinu. Sonja je također bila pojedinačno odlična i završila natjecanje na 11 mjestu. Ovo dvodnevno natjecanje se održalo u Supetru na otoku Braču, od 6. do 8. listopada i nastupile su najbolje 24 natjecateljke iz cijele Hrvatske, kazao je tajnik ŠRD Zubatac Ivica Škec.

Podsjetio je i da je Marina Mavrinac Matulja svojim lanjskim rezultatom ostvarila status državne reprezentativke i pravo nastupa na predstojećem svjetskom prvenstvu, u studenom mjesecu u Južnoafričkoj Republici.

– Lov je bio jako težak, zbog jake bure čak je i jedan lov odgođen, tako da smo imali dosta tešku situaciju. Očekivali smo više ribe, sada se lovilo najviše 35 riba dok su djeca prije nekoliko godina lovili i do 150 riba na ovoj lokaciji. Konkurencija je bila također zahtjevna, jer na državnom prvenstvu imamo tri svjetske prvakinje. S obzirom da sam na međužupanijskom natjecanju među 48 natjecateljica osvojila prvo mjesto, očekivala sam dobar rezultat, no u ribolovu ima i velik faktor sreće. U svakom slučaju, zadovoljna sam, trebala sam ostvariti plasman do petog mjesta kako bih zadržala status reprezentativke, a konačna medalja ipak je nadmašila ta očekivanja, kazala je Mavrinac Matulja, dodavši kako je osvojena medalja u paru s kolegicom Sonjom Španjol prva klupska medalja za ŠRD Zubatac na državnim takmičenjima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!