Mještani stare jezgre Kastva žele preseliti Belu nedeju iz centra grada

Mještani stare jezgre Kastva žele preseliti Belu nedeju iz centra grada

Arhiva: Peticijom se traži da se Bela nedeja organizira izvan centra grada, odnosno na prostoru ispred sportske dvorane...

Organizirali su i peticiju koja je prikupila stotinjak potpisa, a kojom se traži da se Bela nedeja organizira izvan centra grada, odnosno na prostoru ispred sportske dvorane.

Kastav – Bela nedeja, najveća kastavska fešta koja se slavi već šest stoljeća, ove će godine biti održana u reduciranom obliku. Razlog je, naravno, poznat – epidemiološki uvjeti onemogućile su poznate gužve u „gradu na brege“ pa će se ove godine voditi računa o razmaku među izlagačima, ali i posjetiteljima.

No, takav prijedlog, kojem su zeleno svjetlo dali županijski epidemiolozi, nije zadovoljio stanare stare gradske jezgre, koji žele odmaknuti feštu od svojih domova. Organizirali su i peticiju koja je prikupila stotinjak potpisa, a kojom se traži da se Bela nedeja organizira izvan centra grada, odnosno na prostoru ispred sportske dvorane. Razlog je i ovdje poznat – epidemiološka situacija, odnosno bojazan da se unatoč pridržavanju mjera neće moći kontrolirati situacija u starom gradu.

Ipak, razloga za zabrinutost nema, jer uz ograničenje broja ljudi i kraće zadržavanje u gradu, rizik od širenja virusa je minimalan. A svatko tko želi izbjeći i taj rizk, uvijek može tog dana izabrati – ostati kod kuće i podalje od slavlja.

 

error: Content is protected !!