MO Ičići: Peticijom protiv bujičnih voda

liburnijanet_mo_icici…nakon što je posljednja poplava prelila čašu strpljenja mještana Mjesni odbor Ičići krenuti će s potpisivanjem peticije…
…želimo istaknuti da više ne želimo biti taoci glavne prometnice te pozivamo sve odgovorne da konačno pristupe rješavanju nagomilanih problema na ovoj kratkoj dionici…

Ičići – Članovi Mjesnog odbora Ičići, Duško Paro, Marin Starčić i Josip Peček, jučer su održali tiskovnu konferenciju s ciljem upoznavanja javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću, a ne rješavaju se već dugi niz godina.
Jedan od najvećih problema je glavna prometnica koja prolazi kroz Ičiće, državna cesta Rijeka-Pula, koja godinama predstavlja opasnost po vozače te nagrđuje mjesto, a kulminiralo je posljednjim poplavljivanjem prometnice i otvorenom rupom koja je zjapila otvorena mjesec dana.
– Mještani su s pravom ogorčeni te zahtijevaju odgovore i uklanjanje nedostataka na istoj, a njih zaista ne nedostaje. Započet ćemo sa šahtama koje još lupaju, problemi sa neodgovornim vozačima koji divljaju prometnicom, nedostatak prometnog znaka radi čega turisti i kamioni skreću prema Kozjem bregu te na kraju sa poplavama koje se događaju kod svake veće kiše. Mještani negoduju i zbog dislocirane autobusne stanice u pravcu Lovrana koja je bila kod bistroa Venezia te pokosa s kojeg se za kišnih dana slijevaju blato i kamenje na prometnicu kod istog objekta. Mjesni odbor Ičići upozoravao je nadležne institucije na sve ove probleme ali niti jedan nije riješen, kazao je Marin Starčić.
Nepoštivanje ograničenja brzine veliki je problem, a pogotovo jer se u blizini nalaze vrtić i škola. Na potezu od spomenika u Iki do ”Malog raja“ dogodilo se zadnjih godina mnogo prometnih nesreća, a nekolicina i sa smrtnim posljedicama, ističu članovi MO Ičići. Kao rješenje ovog problema vide u pojačanim policijskim ophodnjama ili izgradnjom manjeg rotora na križanju Liburnijske ulice i Poljanske ceste kao i kod pizzerije Venezia kako bi se usporio promet i povećala protočnost prometa pogotovo u ljetnim mjesecima. Također, neposredno prije spoja Liburnijske ul. i odvojka prema Kozjem bregu članovi MO smatraju da je potrebno postaviti prometnu signalizaciju kako se ne bi više događalo da putnici želeći skrenuti prema tunelu završe u ul. A. Dminaka.
– Nakon što je posljednja poplava prelila čašu strpljenja mještana Mjesni odbor će krenuti s potpisivanjem peticije kojom ćemo tražiti da se konačno počne rješavati problem bujičnih voda. Iz ureda Grada imamo informaciju da bi se ove godine trebao izgraditi upojni bunar preko puta caffe bara Calypso, ali to neće riješiti cjelokupni problem. Potpisi s peticijom poslati će se nadležnima – Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama, Industrogradnji d.d. te apelirati na Županiju i Grad da također aktivnije nastupaju prema odgovornim institucijama, dodao je Marin Starčić.
S potpisivanjem peticije kreće se u subotu, 22. siječnja ispred marketa u Ičićima u jutarnjim satima, dok će se ista moći potpisati na kiosku i u restaurantu Galeb.

Liburnija.net: Josip Peček i Marin Starčić ukazuju na posljedice prebrze vožnje

Liburnija.net: Josip Peček i Marin Starčić ukazuju na posljedice prebrze vožnje


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!