Na prodaju – Regionalna veletržnica mogla bi uskoro iz javnog prijeći u privatno vlasništvo @ Matulji

Regionalna Veletržnica @ Matulji

Regionalna Veletržnica @ Matulji

Potencijalna ”privatizacija” matuljskog centra voća i povrća mogla bi se dogoditi ”posrednim putem” – oglašena je prodaja Nacionalne veletržnice Zagreb koja je vlasnik 53 posto dionica Regionalne veletržnice Rijeka-Matulji. Tako će se sudbina RVRM znati nakon okončanja natječaja 17. prosinca.

Matulji – Regionalna veletržnica Rijeka-Matulji (RVRM) mogla bi uskoro postati privatnim vlasništvom, zahvaljujući javnom natječaju koji je u tijeku do 17. prosinca. Naime, Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) raspisao je natječaj za javno prikupljanje ponuda za prodaju Hotela Plat, Imperiala Rab, Jadroplova iz Splita, tvrtke Meiso iz Goričana te Nacionalne veletržnice iz Zagreba. Potonje dioničko društvo ujedno je i većinski vlasnik matuljske veletržnice, što znači da će njenom eventualnom prodajom, i glavni centar opskrbe voćem i povrćem na našem području prijeći u privatne ruke.

Zahvaljujući prošlogodišnjem restrukturiranju, u sklopu kojeg je dokapitalizacijom riješen dug prema Nacionalnoj veletržnici u visini od gotovo 14 milijuna kuna, zagrebačka je tvrtka postala vlasnik 53 posto udjela u RVRM, dok je udio Općine Matulji smanjen sa 34 na 16 posto. Temeljni kapital matuljske tvrtke je nešto manji od 26 milijuna kuna.

Nacionalna veletržnica u stopostotnom je državnom vlasništvu i njen temeljni kapital iznosi 8,4 milijuna kuna, no ukupna imovina daleko je veća i procijenjuje se na više od 35 milijuna kuna. Inače, u prošloj godini tvrtka je ostvarila oko milijun kuna prihoda i rashoda, a na kraju razdoblja zabilježen je i skroman ”plus” od četiri tisuće kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net