Najavljena Marunada na Dobreće uz bogat zabavni i gastro program

Sve će i ove godine biti podređeno marunu pa će se, osim sirovog, posjetiteljima ponuditi pečeni marun, kao i različiti autohtoni proizvodi na bazi omiljenog ploda, pa čak i sladoled od maruna.

Klapa Rišpet

Grooversi

Opatija – Drugi vikend Marunade, rezerviran je za događanja na Dobreću, pa će ovo mjesto svakako biti poželjna destinacija ljubitelja maruna, uživanja u prirodi, bogate ugostiteljske ponude i programa za sve uzraste. Ovogodišnja Marunada Dobreć dio je tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA, a čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine kroz turističke sadržaje.

Organizatori iz Grada Opatije i Mjesnog odbora Dobreć najavljuju da će ovogodišnje izdanje Marunade na Dobreću, koje se održava 20. i 21. listopada, biti za pamćenje, s ciljem da manifestacija bude pravo obiteljsko zabavno i rekreativno događanje. Sve će i ove godine biti podređeno marunu pa će se, osim sirovog, posjetiteljima ponuditi pečeni marun, kao i različiti autohtoni proizvodi na bazi omiljenog ploda, pa čak i sladoled od maruna. Osim maruna, i to oba dana od 10 do 20 sati na sajmu domaćih OPG-ova ponudit će se i ostali autohtoni proizvodi domaćih proizvođača: med i proizvodi od meda, lavanda i suveniri od drva, a bit će tu raznih slastica i bogate ugostiteljske ponude za gladna i žedna nepca.

U subotu u 11 sati započinje šetnja za sve uzraste stazama maruna u pratnji vodiča KŠR Gorovo čiji je polazak i cilj centar Dobreća. Za sve koji žele saznati sve o uzgoju i očuvanju maruna u 14 sati u prostorijama Mjesnog odbora Dobreć radionicu će održati Franjo Bašan i Patricija Rumac. U zabavnom programu nakon Tria Cukar i kafe subotnju večer će koncertom začiniti i popularna klapa Rišpet.

Nedjeljni program u 11 sati otvaraju Opatijske mažoretkinje, a od 12 do 15 sati organiziran je program za najmlađe: dječje radionice, zabavne igre, potraga za blagom i nastup malih čakavaca OŠ Viktora Cara Emina Lovran – područne škole Dobreć.

Škola armunike Niko Poles

Tijekom poslijepodneva, od 13 do 17 sati, posjetitelji će moći osjetiti i čari tri domaće dobrećanske autohtone konobe. Zainteresirani za posjete konobama trebaju se javiti na info punktu na kojem ih čekaju čaše za degustaciju i vodiči koji će ih na svaki puni sat otpratiti do konoba koje su se i ove godine pripremile s degustacijom maruna, slasticama od maruna, vina i ostalih domaćih proizvoda.

U 14:30 sati započinje svečano rezanje i podjela 10 m duge rolade od maruna. U zabavnom programu u nedjelju će nastupiti Klapa Baladur, Škola arumunike Nika Polesa, KUD Zvir Jelenje, a u večernjem terminu Grooversi.

Za slučaj lošeg vremena organizatori pripremaju i veliki šator koji će moći ugostiti programe i publiku.

Napiši Komentar

Pogledaj sve komentare

error: Content is protected !!