Nakon godinu dana čekanja, odluka o ljetnoj zabrani radova u Poljanama krenula u proceduru @ Opatija

Promjena odluke donosi se na prijedlog Mjesnog odbora Poljane, koji su tamošnji predstavnici još prošle godine uputili gradonačelniku Ivi Dujmiću. Situaciju u kojoj su se radovi u Poljanama ove godine nisu bili zabranjeni, iskoristila je tvrtka gradonačelnikove supruge Dajne Dujmić – Marea, koja je nakon izbora krenula u izgradnje luksuznih kuća za odmor na području Sv. Petra u Poljanama.

Opatija – Ljetna zabrana građevinskih radova od iduće godine trebala bi se početi primijenjivati i na području Poljana. Radi se o odluci kojom je ograničeno izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevina na gotovo čitavom području Opatije, pri čemu je za Iku, Ičiće, Pobri, Opatiju i Oprič zabrana vrijedila od 1. lipnja do 15. rujna, a na području Dobreća moglo se raditi do 15. lipnja. Jedino područje na kojem je bilo moguće raditi tijekom ljetnih mjeseci bili su Poljane i Veprinac, a sada će u toj kategoriji ostati samo Veprinac, dok bi se prema prijedlogu nove odluke Poljane uvrstile u kategoriju s Dobrećom, kao mjesto u kojem su radovi zabranjeni od sredine šestog do sredine devetog mjeseca.

Promjena odluke donosi se na prijedlog Mjesnog odbora Poljane, koji su tamošnji predstavnici još prošle godine uputili gradonačelniku Ivi Dujmiću, tražeći da zabrana stupi na snagu već za proteklog ljeta, no odluka sve do sada nije izmijenjena ni poslana u proceduru Gradskog vijeća. Takvu situaciju, u kojoj su se radovi u Poljanama mogli izvoditi u ljetnim mjesecima, iskoristila je tvrtka gradonačelnikove supruge Dajne Dujmić – Marea, koja je nakon izbora krenula u izgradnje luksuznih kuća za odmor na području Sv. Petra u Poljanama.

Ta je situacija izazvala niz javnih kritika, ali i sukoba u gradskoj vijećnici gde je vijećnik Akcije mladih Igor Puž gradonačelniku Ivi Dujmiću zamjerio da ga je uvukao u svoje “spletke”.

– U proteklih osam godina doživio sam svašta od vas, puno neistina i podmetanja. Ali dosad najgore je to što ste članovima Mjesnog odbora Poljane rekli da sam ja onemogućio da njihov prijedlog o zabrani radova u Poljanama u ljetnim mjesecima stigne na Vijeće. Molim da mi objasnite zbog čega ste mene uvukli u tu priču, odnosno zašto niste prijedlog koji ste prošle godine dobili od MO Poljane stavili na raspravu u Vijeću, upitao je tada Puž, na što je Dujmić ustvrdio da je i Vijeće moglo ispraviti njegov propust i samostalno donijeti odluku o obustavi radova.

Tom prilikom je Puž pozvao Dujmića da sada, nakon što je iskoristio mogućnost da „počne graditi svoju kuću“, konačno odluku o zabrani radova pošalje na usvajanje, a sada se to i dogodilo. Naime, kako izvještavaju sa službenih gradskih stranica, na kolegiju gradonačelnika Ive Dujmića i zamjenice Vere Šantić sa pročelnicima upravnih odjela Grada Opatije raspravljan je prijedlog izmjena odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova.

O prijedlogu odluke Grad Opatija raspisao je javno savjetovanje koje će biti otvoreno do 2. listopada, a svi zainteresirani svoje prijedloge, mišljenja i ideje mogu poslati do toga datuma na email adresu ksenija.gunja@opatija.hr.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net