Naslijeđene traume i kultura sjećanja u fokusu programa 7. Dana antifašizma @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Prvi je dan večer posvećena filmu, drugi dan radu s mladima na radionicama, a treći je dan rezerviran za debate, okrugle stolove i razgovore pa je tako ove godine taj prostor rezerviran za tribinu ”Kultura sjećanja” čiji moderator je Neven Šantić, a gostuju učesnici Tihomir Cipek, Miljenko Hajdarović i Lordan Zafranović. Više informacija o programu objavili smo u ranijoj najavi ovog događanja.

Opatija – Sedmi Dani antifašizma u Opatiji održat će se od 2. do 4. ožujka, a njihov program objavljen je jučer na tiskovnoj konferenciji na kojoj su sudjelovali predstavnici organizatora – Udruge antifašističkih boraca i antifašista Opatije (UABA) i Gimnazije ”Eugen Kumičić”.

Program su predstavili njegovi organizatori i realizatori po danima – predsjednik UABA-e Bruno Starčić, nastavnica Tanja Matetić i novinar i publicist Neven Šantić, uz koje su na tiskovnoj konferenciji sudjelovali i bivši predsjednik opatijske UABA-e i koordinator aktivnosti Oleg Mandić, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije Dinko Tamarut i Ivanka Škarić, ravnateljica Gimnazije ”Eugen Kumičić”.

Koncept odvijanja programa već je ustaljen, pa se tako neće mijenjati ni ove godine: prvi je dan večer posvećena filmu drugi dan radu s mladima na radionicama, a treći je dan rezerviran za debate, okrugle stolove i razgovore pa je tako ove godine taj prostor rezerviran za tribinu ”Kultura sjećanja” čiji moderator je Neven Šantić, a gostuju učesnici Tihomir Cipek, Miljenko Hajdarović i Lordan Zafranović. Više informacija o programu objavili smo u ranijoj najavi ovog događanja.

Cipek će također održati 4. ožujka u 11 sati predavanja na temu antifašizma u Gradskoj vijećnici Rijeke, Korzo 16, najavio je Dinko Tamarut. Oleg Mandić napomenuo je da je 6. ožujka u nedjelju u 11 sati zasjedanje redovne skupštine UABA-e Opatija u Vili Antonio.

Realizaciju Dana antifašizma omogućili su Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, TZG Opatije, Općina Matulji i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog Primorja Rijeka.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!