Sedmi Dani antifašizma održavaju se u prvom tjednu ožujka uz zanimljive teme i goste @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Već prema ”uhodanom” rasporedu koji spaja programe za građanstvo i one namijenjene srednjoškolcima, tijekom tri dana održat će se tri različite aktivnosti.

Opatija – Sedmi dani antifašizma u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Opatije te Gimnazije Eugena Kumičića, održat će se u prvom tjednu trećeg mjeseca, odnosno od 2. do 4. ožujka.

Već prema ”uhodanom” rasporedu koji spaja programe za građanstvo i one namijenjene srednjoškolcima, tijekom tri dana održat će se tri različite aktivnosti. Prvog dana 7. DAF-a, u srijedu 2. ožujka od 16 do 19 sati u Villi Antonio na rasporedu je večer filma pod naslovom ”Naslijeđene traume”, na kojoj će biti prikazan hrvatski dokumentarni film ”Goli” autorice Tihe K. Gudac. Film koji govori o obiteljskim traumama povezanima s Golim otokom spada među najbolje domaće prošlogodišnje naslove, a nakon odgledanog filma nastavit će se rasprava uz sudjelovanje autorice te gosta Ratka Radoševića, koju će kao moderator voditi Igor Bajok.

Drugi dan uobičajeno je posvećen mladima, pa će tako srednjoškolci pod vodstvom Tatjane Matetić jutro 3. ožujka provesti u Spomen domu Lipa u Matuljima, uz muzejski postav koji prenosi sjećanje na jedan od najgroznijih zločina Drugog svjetskog rata u Europi.

Posljednjeg dana 7. DAF-a u Opatiji, mjesto radnje ponovo će biti Villa Antonio, gdje će se u petak 4. ožujka, od 17.30 do 20 sati, održati tribina naslovljena Kultura sjećanja. Uz moderatora Nevena Šantića, o temama rasprave kao što su ”kultura sjećanja i demokratska kultura”, ”odgoj ili manipulacija mladima” te ”mediji i prošlost” raspravljat će Tihomir Cipek, Miljenko Hajdarović i Lordan Zafranović.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!