Nitko ne želi biti predsjednik Mjesnog odbora @ Veprinac

Veprinac

Veprinac

Igor Puž koji je na mjestu predsjednika proveo šest godina, podnio je ljetos ostavku, a svi ostali članovi MO neskloni su zamijeniti ga na ovoj ”nezahvalnoj” poziciji…

Veprinac – Igor Puž podnio je prije dva mjeseca ostavku na mjesto predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Veprinac-Učka, no njegov nasljednik još uvijek nije izabran. Ovo razdoblje ”bezvlašća” gradska će vlast pokušati prekinuti idućega tjedna, točnije u srijedu, za kada je zakazan sastanak mjesnog odbora na kojem će sudjelovati i gradonačelnik Ivo Dujmić, kako bi se pronašli ”modaliteti” nastavka rada najvećeg opatijskog mjesnog odbora.

– Točno je, još sam u srpnju dao ostavku. Tada sam to rekao samo usmeno članovima Mjesnog odbora, i ponudio sam im da pričekam nekoliko tjedana dok se netko drugi ne prihvati te funkcije. Međutim, kako nitko nije iskazao interes, onda sam početkom kolovoza i službeno poslao pismenu ostavku na mjesto predsjednika Gradu. Ne znam zašto se dosad nije ništa poduzimalo, budući da postoji velik dio posla kojeg bi novi predsjednik trebao obaviti, posebice u pripremi projekata koji bi se mogli financirati iz gradskog proračuna čije donošenje uskoro slijedi, kazao je Puž.

Igor Puž

Igor Puž

Iz Grada Opatije objašnjavaju kako ne postoji rok za odabir novog predsjednika, te da će se više saznati nakon održanog sastanka. Međutim, osim što ne postoji rok za izbor, ne postoji, čini se, niti volja preostalih članova VMO Veprinac-Učka da se prihvate odgovornog posla. Trenutačni omjer snaga jest 4 vijećnika Akcije mladih (Igor Puž, Lucijano Blaženić, Sandi Kršanac i Kristijan Kršanac), 2 vijećnika IDS-a (Boris Rumac i Nevio Železnik) te jedan SDP-a (Dalibor Brubnjak). Puž i dalje ostaje vijećnik, barem zasad, te je najavio da će dati svoj glas bilo kome tko se odluči prihvatiti njegovog ”bivšeg” mjesta, kao i da će novome predsjedniku pomoći u radu ukoliko to on bude želio. A kako je kazao, ostavku je odlučio dati zbog manjka podrške od strane Grada Opatije, ali i od samih mještana.

– Nije se godinama uopće ulagalo u Veprinac, niti jedan naš prijedlog nije popraćen od strane Grada Opatije otkako je Ivo Dujmić gradonačelnik. U te četiri godine zatvorena je i ambulanta, nova nije otvorena. Nije napravljen niti Društveni dom koji čekamo već godinama, niti spoj Slavići-Kolavići koji je potreban kako bi novoizgrađeni čvor Anđeli dobio puno značenje, niti groblje koje čekamo već šest godina, a Veprinčane se više nema gdje zakapati. Ništa nije napravljeno niti na Učki. No, očito je da su mještani zadovoljni s takvim odnosom, jer takvi su rezultati bili na lokalnim izborima, gdje je Ivo Dujmić u Veprincu dobio više glasova od nas. Nema smisla onda da se ja sam trudim oko promjene žarulja na javnoj rasvjeti i uređenja okoliša, dok me sabotiraju na svakom koraku. A s druge strane me pljuju i gaze i svi misle da bi bolje radili kao predsjednici. Pa eto prilike. Ja sam dao svoj maksimum u proteklih šest godina, sada prepuštam to mjesto nekome drugome, zaključio je Puž.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!