NK Opatija: Novo vodstvo dobilo potvrdu

nk_opatija_velebit_kup_hrvatske_sm…ponovljena izborna skupština, održana je jučer u Villi Antonio, a na istoj je nazočilo 37 članova kluba s pravom glasa…
Opatija – Polovicom veljače, održana je izvanredna izborna Skupština NK Opatije, na kojoj je izabrano novo vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Milanom Korolijom. Zbog izuzetno loše i nekvalitetne pripreme, prošla skupština, ispala je pomalo kaotična obzirom na različito tumačenje Statuta od člana Sportskog saveza Grada Opatije, pa su na istoj pravo glasa imala samo tri člana – koji su odlučili ponoviti Skupštinu nakon utvrđivanja pravog stanja članova kluba s pravom glasa.
Po utvrđenju broja članova kluba, upravni odbor, sukladno Statutu, sazvao je novu (ponovljenu) izbornu skupštinu, održanu jučer u Villi Antonio, na kojoj je nazočilo 37 članova kluba s pravom glasa, predstavnik Nogometnog saveza PGŽ (tajnik Ivan Peraić), tajnik Sportskog saveza Grada Opatije, Branko Močibob i četvoro gostiju tj. prijatelja kluba. Skupštinu je otvorio jedan od najstarijih članova kluba, Milan Korolija, a potom je vođenje Skupštine preuzelo radno predsjedništvo u sastavu: Mladen Sinožić, Božo Kovačević i Moreno Milenković.
Na ponovnom reizboru potvrđeno je da je predsjednik kluba Milan Korolija, dopredsjednik kluba Mladen Sinožić, a ujedno će njih dvojica predstavljati klub u Skupštini Sportskog saveza Grada Opatije.
Upravni odbor kluba čine Milan Korolija, Mladen Sinožić, Zoran Bogulin, Božo Kovačević, Kristijan Brajković, Josip Dedić, Zdravko Šimić, Dalibor Zobić i Predrag Ljubović. U Nadzorni odbor ušli su Mate Lučić, Igor Lončarica i Tihomir Gibičar dok su u Županijski nogometni savez ušli Zdravko Šimić i Tihomir Gibičar.
Po Statutu koji je usvojen na izbornoj Skupštini u siječnju, član kluba je: osoba upisana u knjigu članova; osoba s potpisanom pristupnicom i članskom knjižicom te osoba koja je platila članarinu. Nakon sređivanja podataka iz knjige članova, plaćenih članarina (na žiro račun kluba), potpisanih pristupnica te kad su se pribrojili aktivni igrači tj. registrirani natjecatelji i licencirani članovi pri HNS-u, utvrđeno je da klub broji 62 člana s pravom glasa.

Liburnija.net: Mladen Sinožić, Milan Korolija i Božo Kovačević @ Vila Antonio

Liburnija.net: Mladen Sinožić, Milan Korolija i Božo Kovačević @ Vila Antonio


– Skupštinu smo ponovili prvenstveno iz razloga, što je član Izvršnog odbora Sportskog saveza Grada Opatije, iako potpuno nekompetentan tumačio Statut NK Opatije, na potpuno krivi način, te time doveo u zabludu šezdesetak tada prisutnih članova kluba. Na toj Skupštini po tadašnjem ”stručnom“ tumačenju, samo troje članova kluba imalo pravo glasa. Iako je po Zakonu o udrugama, dovoljno troje ljudi da bi Udruga funkcionirala, pa i održala Skupštinu, ipak je malo neobično da klub u kojem trenira oko 200 igrača, od najmlađih pa do veterana, predstavlja samo troje članova. Nakon višebrojnih kontakata s voditeljem Ureda za državnu upravu, Ispostava Opatija, novi upravni odbor (izabran na Skupštini, 11.02.2011.) odlučio je da sazvati novu izvanrednu Skupštinu, ali tek nakon što se utvrdi pravo stanje članova kluba s pravom glasa, kazao nam je Mladen Sinožić, dopredsjednik kluba.
Po riječima Mladena Sinožića, utvrđivanje članstva s pravom glasa nije bio lagan, niti jednostavan zadatak.
– Zatečeno stanje u klubu, po pitanju administracije, bilo u jednom ”malom“ neredu. Stvarni broj članova kluba nije se mogao utvrditi sve do prije 8 dana, kad je novi upravni odbor uspio doći u posjed izvoda sa žiro računa iz 2010., čime su se konačno stekli uvjeti za uvid u članstvo kluba, dodao je Sinožić.
Po završetku Skupštine, koja je prošla u vrlo korektnoj atmosferi i tonu, članovima se u kratkom govoru obratio novoizabrani predsjednik te najavio obilježavanje 100-te godišnjice kluba tijekom godine, primjereno današnjim okolnostima. Osim predsjednika kluba, Ivan Peraić, tajnik NS PGŽ, klubu je zaželio puno uspjeha na sportskom polju te čestitao slavljeniku 100-ti rođendan i u ime Saveza obećao pomoć u organizaciji proslave 100-te obljetnice.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
NK Opatija ima novo vodstvo
FOTO, VIDEO: Slaven Belupo uspješniji od Opatije
Galerija zaboravljenih aseva: Juniori – 1978.
Galerija zaboravljenih aseva: Back in ‘64
NK Opatija: Galerija zaboravljenih aseva…
FOTO, VIDEO: Nogometaši Opatije izborili šesnaestinu finala Kupa
Opatija preko Velebita do prvoligaša
VIDEO: Đuro Mihočka ostaje predsjednik NK Opatije
Razgovor: Đuro Mihočka – Dupla kruna za 100. rođendan
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!