Noć muzeja 2010. @ Opatija

muzej_turizmaOpatija – Hrvatski muzej turizma i ove se godine pridružio zajednici muzeja u tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja, koja se održava 29. siječnja, a čiji je organizator Hrvatsko muzejsko društvo.
Ove će godine u vili Angiolini, s početkom u 20 sati, kao završetak izložbe ”Svečani blagdanski stol”, otvorene 09. prosinca 2009. u suradnji s opatijskim hotelima i restoranima, koji su na toj izložbi demonstrirali svoje umijeće postavljanja i dekoracije blagdanskog stola, tijekom Noći muzeja biti održana promocija kataloga izložbe te će biti svečano proglašenje najljepše postavljenog stola u izboru posjetitelja izložbe, koji su tijekom dva mjeseca, od otvorenja izložbe, mogli dati svoj glas najljepše i najsvečanije uređenom stolu.
Također, bit će održana izložba i degustacija hrvatske gastro baštine u malim zalogajima. Hrvatski muzej turizma poziva posjetitelje da se tijekom Noći muzeja u dobrom društvu te uživajući u posebnoj prezentaciji tradicionalnih domaćih delicija uvjere u raznolikost, vrsnoću te visoku kvalitativnu razinu hrvatskih ugostitelja. Tradicionalni kulinarski specijaliteti, pripremljeni od strane ponajboljih opatijskih ugostitelja, još će nas jednom podsjetiti na velike mogućnosti hrvatske turističke ponude.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!