Nogometaši Rijeke sutra dočekuju ekipu Hrvatskog dragovoljca @ Kantrida

nk_rijeka_lyon_kantrida_2013_2

No, bez obzira na stanje na ljestvici trener Matjaž Kek, na službenoj press konferenciji, priznaje da Rijeka ima problema s umorom igrača te da do nedjelje, zbog jakih kiša, neće imati puno prilike za trening.

Rijeka – Sutra, 10. studenog, s početkom u 19 sati na Kantridi će se odigrati susret 16. kola MaxTV Prve HNL-a – u kojem se sastaju HNK ”Rijeka“ i NK ”Hrvatski dragovoljac“.

Bit će to povratak ‘dragovoljaca’ u Rijeku nakon 11 i pol godina. Posljednju utakmicu odigrali su Rijekom još u svibnju 2002. Rijeka je tada pod vodstvom Ivana Katalinića pobijedila 3:2. Inače Hrvatski Dragovoljac nikad, u 9 odigranih susreta u HNL – u, nije pobijedio u Rijeci.

No, bez obzira na stanje na ljestvici trener Matjaž Kek, na službenoj press konferenciji, priznaje da Rijeka ima problema s umorom igrača te da do nedjelje, zbog jakih kiša, neće imati puno prilike za trening.

Matjaž Kek

Matjaž Kek

– No neka nam taj umor ipak ponudi i pozitivnu energiju. Treba naučiti da iz svega pozitivnog što se dogodilo nakon utakmice protiv Lyona, bez obzira na potrošenu energiju, uzmemo ono dobro. Ono loše ispraviti, a ono pozitivno neka nas nosi dalje. Nekad su i te stvari najbolji trening i najbolja priprema za sljedeću utakmice. Umor se najbolje liječi da si u glavi prikazuješ one divne slike iz četvrtka. To je jedina terapija – rekao je trener Matjaž Kek.

Dragovoljac stiže na Kantridi motiviran da ipak pokaže zube europskoj Rijeci.

– Nema traženja alibija. Treba maksimalno ući utakmicu protiv ekipa koja je nova u ligi i poslije toliko godina na Kantridi sigurno sa svojim motivom. Hrvatski dragovoljac ima dobrih igrača i znaju igrati ako im se ponudi prostor i tada mogu biti ubitačni u kontrama. Njih će sigurno inspirirati i ambijent Kantride. Zato tražim oprez, mudrost i disciplinu. Moramo biti i nadahnuti za nogomet, ako će uopće uvjeti na terenu to dopustiti.

Na konferenciji je bio i Vedran Jugović koji će je ove sezone imao velikih problema s ozljedom. Zbog toga je u HNL – u od 15 riječkih utakmica igrao samo 4. No problem sa stopalom je iza njega i konkurirati će za nastup protiv HD- a.

– Nakon utakmice s Lyonom javnost vjerojatno smatra da bi trebali lako pobijediti. Ali mi u klubu znamo koliko je to ozbiljna utakmica i maksimalno se spremamo za nju. Nema nekih razlika uoči priprema za ovu utakmicu ili onu prije. Sigurno je da smo favoriti i to moramo pokazati na terenu. Unatoč vremenu, pozvao bih navijače da dođu na utakmicu i da nas podrže jer nam to znači puno.

Za utakmicu ne konkuriraju kartonirani Brezovec te i dalje ozlijeđeni Lešković, Cesarec, Zlomislić i Okechukwu.

Ulaznice za nadolazeću utakmicu u prodaji su na standardnim prodajnim mjestima iNovina i Novog lista kao i na na ulazu u klupski restoran stadiona Kantrida, u vremenu od 9 – 14 sati te od 17,00 sati na istočnim i zapadnim blagajnama.

Cijene ulaznica su slijedeće: Tribina A – 120,00 kn; Tribina B – 50,00 kn; Tribina C – 50,00 kn; Tribina D – 20,00 kn; Tribina F – 40,00 kn; Tribina E1 – 10,00 kn; VIP A – 180,00 kn

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Video: HNK RIjeka
Foto: Marin Ružić

error: Content is protected !!