Novac je bio prevelika prepreka – VK Opatija odustao od regionalne lige @ Opatija

Ekipa VK Opatija

Ekipa VK Opatija

Usprkos činjenici da ju je rezultatski zaslužio, Vaterpolo klub Opatija odustao je od natjecanja u regionalnoj vaterpolskoj ligi i prilike da odmjere snage s nekima od najjačih europskih timova.

Opatija – Najbolji vaterpolisti regije, pa u ponekim slučajevima i čitave Europe, niti ove sezone neće stići u Opatiju. Usprkos činjenici da ju je rezultatski zaslužio, Vaterpolo klub Opatija odustao je od natjecanja u regionalnoj vaterpolskoj ligi i prilike da odmjere snage s nekima od najjačih europskih timova.

Sportski direktor VK Opatija Danijel Liber potvrdio je da je upravi lige poslana ”odbijenica”, a razlog je, kao i prilikom prošlogodišnjeg odustajanja od borbe u višem ligaškom rangu – nedostatak financijskih sredstava. Grad Opatija obećao je pristojnu financijsku ”injekciju” klubu, u visini stotinjak tisuća kuna, no nije ju bilo moguće realizirati prije početka iduće godine. Iako se u jednom trenutku činilo da su vaterpolisti uspjeli osigurati sponzora uz čiju bi pomoć prebrodili ovaj period čekanja, čitava stvar je propala, a ”ruka spasa” više nije podizala telefon…

Velika je šteta da izvrsni domaći vaterpolisti nisu imali prilike nastupiti u ligi kojoj svojom kvalitetom pripadaju. Nažalost, ne i sredstvima kojima raspolažu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!