Povijesni uspjeh opatijskih vaterpolista

Danijel LIber i Danijel Kancijanić

Danijel LIber i Danijel Kancijanić

– O jačini lige koju će igrati opatijski vaterpolisti, koja s pravom nosi epitet “najjače na svijetu”, svjedoče i imena poput “Juga CO”, “Mladosti”, “Primorja EB”, “Partizana”, “Radničkog” iz Kragujevca i “Jadrana” Herceg Novi, a podatak da su klubovi koji participiraju u njoj u povijesti osvojili zajedno čak 22 naslova europskih prvaka, govori o kakvoj je koncentraciji kvalitete ovdje riječ, kazao je Danijel Liber.

Volosko – U prostorijama Vaterpolo kluba “Opatija” održana je konferencija za medije povodom postignutih velikih uspjeha opatijskih vaterpolista – ulaska u 1. Hrvatsku vaterpolo ligu te nastupanja u novoformiranoj regionalnoj ligi, u kojoj će uz hrvatske klubove nastupati i najjači klubovi iz Srbije, Crne Gore i Slovenije. O povijesnim uspjesima kluba govorili su direktor VK “Opatija” Danijel Liber i trener Danijel Kancijanić, koji su pozvali sve subjekte i građane koji žele i mogu pomoći klubu donacijama i sponzorstvima da im se jave.

Ekipa VK Opatija

Ekipa VK Opatija

– Vaterpolo klub “Opatija” je nakon 14 godina ponovno ušao u elitni rang hrvatskog vaterpola, nakon što je u dvije kvalifikacijske utakmice bio bolji od Vaterpolo kluba “Šibenik”, a što je prvi puta u povijesti 1. HVL-e da je jedan niželigaški klub kroz kvalifikacije izborio pravo nastupa u višem rangu. Osim nastupa u 1.HVL-i opatijski vaterpolisti će se od sljedeće sezone takmičiti i u novoformiranoj regionalnoj ligi, u kojoj će uz hrvatske klubove nastupati i najjači klubovi iz Srbije, Crne Gore i Slovenije. O jačini takve lige, koja s pravom nosi epitet “najjače na svijetu”, svjedoče i imena poput “Juga CO”, “Mladosti”, “Primorja EB”, “Partizana”, “Radničkog” iz Kragujevca i “Jadrana” Herceg Novi, a podatak da su klubovi koji participiraju u njoj u povijesti osvojili zajedno čak 22 naslova europskih prvaka, govori o kakvoj je koncentraciji kvalitete ovdje riječ, kazao je Danijel Liber te istaknuo da u povijesti opatijskog sporta niti jedna loptačka momčad nije imala privilegiju sudjelovati u natjecanju takve kvalitete i medijske praćenosti, što je izuzetna čast, ali i promocija ne samo za klub, već i za Opatiju i cijelu Liburniju.

Veliki interes medija

Veliki interes medija

Trener Danijel Kancijanić najavio je pripreme koje kreću 25. kolovoza te istaknuo kako će kostur ekipe koja će se takmičiti ostati kao i lani.

– Utakmice koje nam predstoje bit će zahtjevnije, pa ćemo povećati broj treninga na pet do šest puta tjedno. Moramo biti svjesni jačine lige koja je zasigurno najjača na svijetu. Čast nam je i zadovoljstvo što smo i mi tu, te ćemo dati sve od sebe da budemo što bolji, kazao je Kancijanić te istaknuo kako je prednost opatijske ekipe što su zajedno već skoro pet godina. Također je pohvalio dobru suradnju s VK “Primorjem EB” kroz ustupanje termina na bazenu te međusobnu posudbu igrača.

Jača liga donosi i veće obveze i duža putovanja, a time i više troškova.

– Ovom prilikom zahvaljujem gradonačelniku Ivi Dujmiću i gradu Opatiji, Liburnija Riviera Hotelima te ostalim donatorima i sponzorima što su prepoznali i podržali ovaj naš projekt, jer bez njih ovaj status kluba ne bi bio moguć. Budući da nam nedostaju sredstva za kupnju kombi vozila za prijevoz sportaša, koristim priliku da pozovem i ostale gospodarske subjekte, prvenstveno na području Grada Opatije, ali i sve ostale koji na bilo koji način mogu pomoći, da svojim donacijama ili sponzorstvom pomognu u ostvarenju što boljeg rezultata.Time ćemo svi zajedno potaknuti mlade da izaberu sport umjesto ulice, te u njemu traže svoje uzore i životne ciljeve, naglasio je Liber.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!