Održan Donatorski ručak – Lions club Opatija pridružio se humanitarnoj inicijativi Kristiana Brke

Jučer je u prostorijama Crvenog križa održan donatorski ručak na kojem je sudjelovalo 20 korisnika, zahvaljujući donatorima iz Lions Cluba Opatija koji su se pridružili ovoj humanitarnoj inicijativi.

Opatija – Donatorski ručak u Gradskom društvu Crvenog križa Opatija novi je projekt Društva, pokrenut zahvaljujući inicijativi mladog i plemenitog Kristiana Brke.

Naime, jučer je u prostorijama Crvenog križa održan donatorski ručak na kojem je sudjelovalo 20 korisnika, zahvaljujući donatorima iz Lions Cluba Opatija koji su se pridružili ovoj humanitarnoj inicijativi.

– Ručak je pripremio poznati majstor kuharstva Perman Damir, ujedno i član Lions Cluba uz pomoć devetoro svojih učenika 3. razreda Ugostiteljske škole iz Opatije. Uz opuštenu atmosferu, druženje i upoznavanje zasladila je torta donatorice prof. Jadranke Varljen – također članice Lions Cluba. Predsjednik Lions Cluba, Frano Mika najavio je doniranje ručka za korisnike Crvenog križa svakog prvog četvrtka u mjesecu čime se inicijativa prvotnog donatora Kristijana Brke pretvara u lijepu humanitarnu priču, istaknula je Đana Pahor, ravnateljica GDCK Opatija uz napomenu da su opatijski Lionsi redoviti donatori Crvenog križa Opatija.

Iz Crvenog križa zahvaljuju svim donatorima kao i vrijednim volonterima koji sudjeluju u organizaciji i podjeli ručka te se nadaju da će se i ostali donatori pridružiti ovoj inicijativi i podržati ideju prvotnog donatora Kristijana Brke o proširenju kapaciteta kuhinjskog prostora Crvenog križa s ciljem povećanja kapaciteta za donatorske ručkove. Od početka projekta Donatorski ručak u studenom 2017. godine Kristijan Brko je svakog četvrtka počastio po dvadesetak korisnika usluga Crvenog križa, a do sada su se u doniranju ručka odazvali članovi humanitarne organizacije Malteški red RH dok su se jučer priključili i opatijski „Lionsi“.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net